fbpx

WhatsApp Image 2019-03-22 at 19.52.42.jpeg

Contractul de furnizare, transport și distribuție a energiei termice, dintre Veolia Energie Prahova și Primăria Ploiești, se încheie la finalul lunii aprilie. Așadar, de la 1 mai, teoretic cel puțin, ploieștenii vor rămâne fără apă caldă și căldură. Cum s-a ajuns în această situație?

Tariful la gigacalorie nu a mai fost actualizat din anul 2011, timp în care rata cumulată a inflației a crescut cu peste 18,5%, salariul mediu pe economie s-a mărit cu peste 86% ( de la 1.457 lei la 2.720 lei) iar combustibilul s-a scumpit cu peste 42%.

Mai mult, Primăria Municipiului Ploiești este singura administrație publică din țară care nu acordă subvenții populației, iar operatorul a anunțat oficial că nu mai poate susține din resursele companiei un tarif înghețat acum opt ani. Asta deoarece până acum, diferența provenită din creșterea prețului combustibilului, cheltuielile cu investițiile suplimentare necesare bunei desfășurări a activității, precum și cheltuielile cu emisiile de CO2, însumate la 118 milioane lei, au fost plătite de către Veolia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Odată cu încheierea contractului cu Veolia, Primăria Ploiești va trebui să suporte de la bugetul local diferența dintre tariful actual și cel al pieței, care depășește 400 de lei, fără TVA.

Negocierile dintre primarul Ploieștiului și reprezentanții operatorului s-au blocat în refuzul edilului Adrian Dobre de a accepta un preț bazat pe costurile actuale ale materiilor prime, chiar dacă în 2018 ANRE a emis avizul obligatoriu pentru ajustarea pretului la 237.35 lei/Gcal.

Concluzia: la 1 mai Ploieștiul nu va mai avea un contract valabil pentru energia termică, iar conducerea primăriei nu a oferit, până acum, nicio soluție pentru ca acest serviciu să fie furnizat și după această dată. 

WhatsApp Image 2019-03-22 at 19.52.42.jpeg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg