fbpx

veolia-energie-prahova-anunta-lucrari-de-modernizare.jpg

După ce primarul Adrian Dobre a transmis printr-un comunicat de presă că ”nu va accepta ca ploieştenii să plătească dublu pentru căldură”, Veolia Energie Prahova a transmis următorul punct de vedere:

”Contractul de concesiune dintre Veolia Energie Prahova (VEP) – Municipiul Ploiești și Județul Prahova (Concedentul) expiră la data 01.05.2019, orele 24.00, iar, după aceasta dată, operatorul nu mai are dreptul de a furniza serviciul public de alimentare cu energie termică (apă caldă și căldură).

Am fost, suntem și ne dorim să rămânem un partener pentru Municipiul Ploiești. Rămânem deschiși la discuții amiabile cu privire la o eventuală extindere a contractului de concesiune, motiv pentu care am participat și astăzi la o nouă întâlnire, răspunzând solicitării formale venite din partea Primarului Minicipiului Ploiești, dl Adrian Dobre.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Poziția permanentă a companiei noastre în cadrul discuțiilor cu autoritățile locale timp de 1 an și jumătate a fost pentru identificarea unor soluții de reechilibrare a contractului de concesiune. Refuzul constant al autorităților locale de actualizare a contractului încă din 2011 la realitățile economice, au generat dezechilibre semnificative operatorului.

Un ultim exemplu în acest sens este dat chiar de ultima ajustare conform formulei contractuale în vigoare, și care nu a fost aplicată nici până în prezent, deși avizul autorității competente a fost emis încă din data de 05.11.2018. În condițiile în care nici tariful ajustat nu acoperă costul real al  gicacaloriei, faptul că ajustarea aprobată nu a putut fi aplicată pe perioada acestui sezon de încălzire conduce la pierderi suplimentare de peste 15 milioane de lei.  Astfel operatorul a fost nevoit să își finanțeze activitatea sa de zi-cu- zi prin împrumuturi de la compania mama în vederea asigurării apei calde și căldurii, pentru ploieșteni, la standarde de calitate.

Compania a acționat în mod responsabil și transparent asigurând continuitatea Serviciului chiar și atunci când s-a aflat în situații financiare dificile.

Din 2011, anul la care s-a aprobat ultima ajustăre a prețului energiei termice conform formulei prevăzute de Contractul de Concesiune, și până în prezent, Veolia Energie Prahova (VEP) a funcționat în regim de pierdere: în valoare de 71 milioane RON în perioada 2015 – 2017, iar pentru 2018 valoarea pierderilor s-a situat în jurul cifrei de 41 miloane RON.

Tariful propus de 340 lei / gigacolarie + TVA  reprezintă o formulă sustenabilă care poate reechilibra contractul, tarif care  rămane chiar și așa, printre dintre cele mai mici tarife din țară.

Compania continuă toate demersurile de informare a autorităților competente cu privire la expirarea contractului de concesiune precum și activitățile necesare pregătirii predării – primirii bunurilor ce compun sistemul. De asemenea, au fost depuse toate diligențele necesare pentru punerea în practică a preluării salariaților de către noul operator, conform contractului de concesiune”.

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg