fbpx

IMG_20190115_172558.jpg

După ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că problema penitenciarelor va fi rezolvată prin construirea unora noi, inclusiv în comuna Berceni, Prahova, sindicaliștii au reacționat printr-un comunicat intitulat ”Dezinformările ministrului Justiției, Tudorel Toader”, pe care îl redăm integral mai jos:

”Nu putem trece cu vederea faptul că domnul ministru  dorește, prin declarațiile dumnealui să inducă ideea că în sistemul penitenciar este aproape ca și rezolvată problema lipsei personalului. Cu toate acestea in momentul de față suntem cu aproape 8000 de funcții în deficit la nivel de sistem.

Numai la Penitenciarul Târgșor personalul încadrat este la jumătate din cât ar trebuii să fie pe standarde și să nu uităm că recursul compensatoriu are efecte pe termen scurt, 60% din cei eliberați vor reveni  în mediul penitenciar . La momentul acesta instituția nu are încadrat un medic generalist, nu are  director economic iar sectorul logistic duce lipsă de specialiști. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În continuare problema orelor suplimentare rămâne nerezolvata, acum la Penitenciarul Târgșor sunt aproximativ 27000 de ore suplimentare nerecuperate și neplătite și zile de concediu restante aproximativ 3200 , înregistrăm  concedii restante și din 2016, într-adevăr suntem pe un trend descendent al orelor suplimentare, însă acest lucru presupune un efort destul de mare din partea lucrătorilor care în mare măsură sunt încărcați cu foarte multe sarcini, existând angajați care îndeplinesc atribuțiile mai multor funcții.

Statutul polițistului de penitenciare pe care domnul ministru și-l asumă ca pe o mare realizare este  departe de a fi rezolvat. 

Sindicatul EQUITAS din Penitenciarul de Femei Ploiești Târgșorul Nou a înaintat o altă acțiune în instanță care are ca scop recalcularea drepturilor salariale ale angajaților. Luna aceasta avem un nou termen în celalalt dosar, anul acesta vom înainta și alte acțiuni pentru drepturile salariale ale angajaților. 

Referitor la investițiile în penitenciare ele întârzie să apară. Anul acesta este fixat cel mai mic buget din ultimii ani pentru investitii, domnul ministru fiind criticat chiar și de colegii de partid.

Zilele acestea instanța a confirmat, ceea ce o parte din angajații penitenciarelor am strigat în stradă și anume faptul că ordinul ministrului, prin care lucrătorii sunt păcăliți la plata orelor suplimentare, este ilegal.

Sectorul de apărare și ordine publică din care facem parte este singurul sector bugetar în care legea salarizării nu este aplicată integral. Nu cred că vom vedea prea curând un nou penitenciar''. Președinte sindicat EQUITAS, Adrian GRIGOROIU.

FOTO: Așa arată locul unde ar fi trebuit să  înceapă construirea penitenciarului Berceni (poze realizate în luna februarie 2019).

IMG_20190115_172601.jpg

IMG_20190115_172329.jpg

IMG_20190115_184140.jpg

IMG_20190115_172558.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg