La Pediatrie Ploiești se fură capacul de WC și se aruncă scutecele în canalizare. FOTO

0
WhatsApp Image 2019-03-07 at 09.24.15 (2).jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 09.24.15 (2).jpeg

Un cititor ne-a trimis imagini nu tocmai plăcute vederii din grupul sanitar de la unitatea de primiri urgențe a spitalului de pediatrie din Ploiești. Conducerea unității sanitare susține că o parte din vină aparține și însoțitorilor copiilor bolnavi. Aceștia nu respectă curățenia și fură obiecte precum capacul de WC.

Sesizarea cititorului:

”Am ajuns cu copilul miercuri după-amiază, la urgențe, la spitalul de pediatrie din Ploiești. Avea febră 39,7. Am intrat la urgențe, mi-a spus să-l aduc la examinare. Până aici, totul ok…. Am intrat cu soția si bebe in cabinet si asistenta ne-a trimis in camera de izolare unde…surpriza….erau 13 persoane, adulți si copii…Am intrebat asistenta de ce trimite copilul in acea camera pentru ca sunt prea multe persoane cu diferite probleme, precizez ca acea camera nu are mai mult de 2m x 4m….

Raspunsul profesionalist al asistentei a fost asa :”si eu ce vrei sa fac, si eu stau toata ziua intre oameni bolnavi”… Am intelea si situatia dânsei dar asa raspuns nu am asteptat de la dansa, care a completat cu „ai intrat de 2 minute si sunteti deja nervos”…Inteleg ca nu au spatiu suficient, desi biroul secretarelor ocupa un spatiu mai mare decat acea camera… Ce nu inteleg este faptul ca desi stim cu totii problemele de la acel spital nu se ia nici o măsură in ceea ce privește primirea pacientilor si folosirea spatiilor alaturate. O alta problema este lipsa doctorului de garda din spatiul urgente… Se asteapta destul de mult ca acel doctor sa vina la examinari..Mai mult, grupul sanitar este mizerabil”.

Contactată de observatorulph.ro, conducerea spitalului susține că spațiul existent nu permite amenajarea unei săli de așteptare mai mari, iar timpul de așteptare la urgențe rămâne totuși în limite rezonabile. În ceea ce privește grupul sanitar de la UPU, reprezentanții spitalului au oferit următoarea explicație:

”Am fost nevoiți să facem o spărtură în perete pentru a putea scoate din rețeaua de canalizare scutecele aruncate în WC, care au blocat conducta. Capacul de la toaletă lipsește pentru că se fură. Cumpărăm, anual, zeci de astfel de obiecte, care dispar imediat. Vom vopsi caloriferul, însă trebuie să înțeleagă și cei care folosesc grupul sanitar să respecte curățenia și să nu distrugă sau să sustragă diverse obiecte”.

WhatsApp Image 2019-03-07 at 09.24.15.jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 09.24.15 (1).jpeg

WhatsApp Image 2019-03-07 at 09.24.15 (2).jpeg

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău