fbpx

noi-amenzi-pentru-munca-la-negru.jpg

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna februarie 2019, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 329.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 238 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 329.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au identificat 59 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 300.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 110 de controale şi 102 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional. S-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 35 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă  sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

În perioada următoare, vor fi intensificate acțiunile de control, în special în domeniul construcţiilor, cum sunt șantierele și activitățile conexe în construcții. Atenționăm companiile cu profil în construcții să se asigure de deplina legalitate a activităților pe care le desfașoară, prin întocmirea contractelor  individuale  de muncă, dar şi prin respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă și instruirea personalului.

sursa ITM Prahova

noi-amenzi-pentru-munca-la-negru.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg