fbpx

x1495314460851jpgpagespeedicc-dxmwvcfo.jpgPărinții sau elevii ar putea cere un examen medical complet pentru învățători sau profesori, oricând consideră necesar. Cel puțin așa prevede un proiect de Lege, inițiat de peste 20 de senatori și depus în Camera Deputaților pe 4 martie. Mai mult, proiectul legislativ solicită cercetarea disciplinară a directorilor de școală de către o comisie numită de inspectoratul școlar, pentru care să fie elaborată o procedură legală.

Proiectul de lege a fost inițiat de 22 de senatori PSD, printre care și fostul ministru al Educației, Liviu Pop, potrivit www.portalinvatamant.ro.

Printre prevederile propuse, cea care a iscat o adevărată stare de revoltă în rândul cadrelor didactice este la articolul 234, în care se precizează că „orice factor implicat în procesul educațional" (adică elevi, părinți sau cadre didactice) poate solicita un examen medical complet pentru orice persoană angajata în școală, în cazul în care consideră necesar acest lucru.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Una dintre noile prevederi specifică în mod expres: „(4) în situații de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală a personalului angajat într-o instituție de învățământ, conducerea instituției poate solicita, la sesizarea oricărui factor implicat în procesul educațional, cu acordul consiliului de administrație al instituției în cauză, un nou examen medical complet", prevede proiectul de lege.

Initiatorii precizează că, în prezent, consiliul de administrație al școlilor nu solicită examen medical pentru anumite cadre didactice „din colegialitate", iar calitatea sistemului educațional este afectată. Proiectul de lege ar fi menit să corecteze aceste situații, susțin inițiatorii.Mai exact, stabilește ca fiind necesară cercetarea disciplinară a acestora „de către o comisie numită de inspectoratul școlar".

Mai mult, proiectul legislativ precizează că este nevoie să fie elaborată o procedură legală care să vizeze membrii acestei comisii. În prezent, aceștia nu pot fi cercetați sau sancționati în cazul in care comit abateri.

Foto cu caracter ilustrativ

x1495314460851jpgpagespeedicc-dxmwvcfo.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg