fbpx

spitalul-judetean-ploiesti-avc.jpg

Accidentul vascular cerebral figurează, potrivit statisticilor, ca fiind a doua cauză de mortalitate și dizabilitate în rândul populației. Ministerul Sănătății a anunțat extinderea programului pilot pentru tratamentul prin tromboliză intravenoasă la nivelul a încă 43 de unități medicale, pe listă figurând și Spitalului Județean Ploiești.

Ministerul Sănătății a extins programul prin intermediul căruia pacienții cu accidente vasculare cerebrale (AVC) ischemic acut pot beneficia de tratament prin tromboliză intravenoasă în primele 4.5 ore de la debutul primelor simptome, de la 10 spitale până în 2019 la 43 de spitale distribuite pe teritoriul a 36 de judete si a municipiul București, pe listă figurând și Spitalul Județean Ploiești.

„Având în vedere această creștere a numărului de centre care pot efectua tratament prin tromboliză intravenoasă și datele raportate de centrele care au derulat programul pilot AP-AVC în perioada 2015-2018, se estimează că în viitorii doi ani aproximativ 6000 de pacienți cu AVC ar putea beneficia de acest tip de terapie, ceea ce va duce la o scăderea semnificativă a consecințelor extrem de severe ale acestei afecțiuni”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Tromboliza intravenoasă nu poate fi efectuată decât în primele 4 ore și jumătate de la debutul primelor semne ale bolii, respectiv dezvoltă brusc asimetrie a feței, scădere de forță musculară cu slăbiciune a unui braț sau/și a unui picior, tulburare de vorbire sau tulburare de coordonare a membrelor ar trebui să se prezinte de urgență la spital.

„Spitalul Județean de Urgență Ploiești a fost inclus, din acest an, în programul național derulat de Ministerul Sănătății privind tratamentele imediate în cazul apariției accidentelor vasculare cerebrale”, a confirmat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, pe o rețea de socializare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg