fbpx

copii pregatitoare.jpgPregătiri intense pentru clasa pregătitoare. Înscrierile în noul ciclu primar încep, în acest an, pe 4 martie,potrivit unui proiect de ordin intrat în posesia Edupedu.ro. Potrivit proiectului de ordin pe care ministrul Educației se pregătește să îl supună dezbaterii, în acest interval părinții trebuie să completeze, online sau la școala la care vor înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la școala la care solicită înscrierea copiilor se face zilnic, în intervalul orar 8:00-18:00, de luni până vineri.

Potrivit acelorași surse, Calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare 2019 este următorul:

Prima etapă de înscriere

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

25 februarie 2019 - Circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare organizate de fiecare școală sunt publicate la sediile școlilor și pe site-urile inspectoratelor școlare județene
Evaluarea dezvoltării psihosomatice – școlile și grădinițele afișează programul evaluării
Școlile afișează programul de completare a cererilor-tip de înscriere în învățământul primar
26 februarie – 9 martie 2019 - Ziua porților deschise – toate școlile organizează o perioadă în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot să viziteze spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot discuta cu învățătoarele
25 februarie – 22 martie 2019 - Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care nu împlinesc 6 ani la data începerii școlii

4 martie – 22 martie 2019 - Părinții completează, online sau la școala la care vor să își înscrie copiii, cererile-tip de înscriere. Tot acum părinții fac și validarea cererilor-tip de înscriere la școală, zilnic, în intervalul orar 8:00-18:00 (luni-vineri).
28 martie 2019 - Repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție
29 martie 2019 - Afișarea în școli și pe site-ul inspectoratului școlar a copiilor înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere:

1 aprilie 2019 - Afișarea la sediul școlilor și pe site-ul inspectoratului școlar a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar

2 aprilie – 8 aprilie 2019 - Depunerea cererii-tip de înscriere la secretariatul școlii aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

11 aprilie 2019 - Afișarea la fiecare școală a listelor finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare
12 aprilie – 19 aprilie 2019 - Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar.

Părinții cu copii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2019 inclusiv sunt obligați să își înscrie copiii în clasa pregătitoare.

Părinții sau împuterniciții legali ai copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 pot să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare, numai după ce cei mici susțin evaluarea psihosomatică și dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

copii pregatitoare.jpg

 

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook