fbpx

FB_IMG_1544650506021.jpg

Luni, 11 februarie, la ora 17.00 vor avea loc primele cursuri de inițiere pentru clasa pregătitoare, anunță reprezentanții Colegiului de Artă ''Carmen Sylva''.

Orele de pregătire sunt gratuite și se vor desfășura în fiecare zi de luni, până pe 25 februarie, inclusiv.

Testările, programate pentru 1 martie, ora 10.00.

Viitorii elevi ai Colegiului Național de Artă Carmen Sylva vor susține testările pentru probele de aptitudini în prima zi de primăvară, pe 1 Martie, de la ora 10.00, transmit reprezentanții Colegiului. Cei care obțin calificativ de trecere la aptitudinile musicale vor fi viitorii boboci ai Colegiului.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Copiii care nu împlinesc însă 6 ani până la 31 august 2019 vor mai avea de trecut un examen. Este vorba despre evaluarea psihosomatică.

Ce înseamnă evaluarea psihosomatică.

Evaluarea psihosomatică este obligatorie în cazul în care părintele vrea să-și înscrie copilul la școală, înainte ca acesta să împlinească 6 ani și urmărește dezvoltarea copilului atât la nivel cognitiv, cât și la nivel emoțional și motric. Este făcută, de regulă, de către psihologi și logopezi și se desfășoară sub forma unei discuții între aceștia și copii, pornind de la întrebări despre cunoștințe de bază pentru un copil de 6 ani.

O astfel de testare se desfășoară în prezența părintelui, care nu are însă voie să intervină în evaluare. Dacă evaluarea relevă faptul că un copil nu este pregtit să urmeze clasa pregatitoare, atunci părintele îl reînscrie la grădiniță, în grupa mare. Rezultatul  evaluării psihosomatice nu poate fi contestat.

Unitățile din Ploiești în care va fi realizată evaluarea psihosomatică sunt:

- CJRAE Prahova – str. Bobâlna ,nr. 26

- Grădinița nr. 28 – str. Mărășești, nr. 58

- Grădinița nr. 40 – str. Anotimpului , nr. 1.

carmen sylva.jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook