fbpx

wc-1-650x435.jpg

Dacă nu ar fi de plâns... am râde copios. Am trecut însă de ceva vreme de faza în care asemnea situații ne mai pot amuza, pentru simplul fapt că tot noi suntem cei care suportăm consecințele unor inepții de calibru.

Cele circa 1.400 de şcoli care au în prezent toaletele în curte vor primi circa 10.000 de euro pentru achiziţionarea, până la finalul anului, de containere moderne, cu baie, ce vor fi montate lângă şcoală şi va fi construit un pasaj pentru a putea trece copiii, a declarat, la Antena 3, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Pot să vă spun că sunt încă 1.400 şi ceva de şcoli care sunt în această situaţie neplăcută (cu WC în curte). Până la final de an este obligatoriu ca toate aceste şcoli să nu mai aibă această situaţie. Şi cum? Se vor aloca, am făcut un program care se lansează imediat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Undeva la 10.000 de euro va veni pe fiecare şcoală pentru a pune lângă şcoala respectivă acele containere moderne care sunt prevăzute cu partea de baie... Cel puţin... Cam asta este suma estimată. Primăria care are grijă de şcoală va avea această sumă.

Vom impune acel format tip să nu ne trezim cu fel de fel de astfel de achiziţii. Lipit de şcoală, facem racordul necesar fie la reţea de apă, canalizare, dacă are, dacă nu fosă, şi, desigur un pasaj prin care copiii trebuie să treacă. Dacă este o şcoală veche undeva într-o comună, nu poţi să spargi zidul. Faci un pasaj de trecere pentru ca acel copil care iese să nu fie plouat, să stea în frig. Până la final de an aceste 1.400 de şcoli în acest fel pot toate să fie într-o situaţie corectă”, a explicat Teodorovici.

Desigur, veți spune că e un pas înainte, că mai bine așa decât cu vântul care bate în actualele dughene, răscolindu-le gândurile elevilor și cadrelor didactice de la țară. Un calcul simplu arată că 1400 de școli cu toaleta în curte X 10.000 euro/container = 14 milioane de euro!!! La asta, mai adaugăm și costurile de vidanjare, având o nouă bănuială legată de niște ”băieți deștepți” și o afacere deloc de neglijat. 

Nu mai simplu ar fi să tindem și noi către civilizație? Să avem lucrări de canalizare, pe fonduri europene dacă tot există oportunitatea, să avem toaletele în incita școlii, ca să nu ne șuiere vântul și să ne latre câinii în spatele curții școlii?

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook