fbpx

cresa-1.jpg

Părinții care-și doresc ca micuții lor să meargă, din toamnă, la creșă pot depune deja cererile de înscriere la unitățile din localitățile de domiciliu. Restul dosarului va fi însă completat în vară. Potrivit legii, acceptarea în unitățile de educaţie antepreşcolară se face în ordinea depunerii dosarelor și în limita locurilor disponibile.


Părinții care vor să fie siguri că vor prinde un loc la o creșă de stat pentru cei mici au depus deja o cerere de înscriere. Acesta este doar un prim pas. Începând din luna iulie, părinții vor trebui să depună un dosar cu o serie de acte.


- cererea de înscriere (tip); anexată
- dosar plic
- copie de pe actele de identitate ale părinţilor/reprezentanţilor legali, certificatele de naştere ale fraţilor minori, copia hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei; (originalele se vor prezenta funcţionarului de la ghişeu)

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești


- adeverinţă de la locul de muncă al părinţilor/reprezentanţii legali din care să rezulte că raportul de muncă/serviciu este activ şi venitul brut al lunii precedente;-în original
- adeverinţă de la medicul de familie, în care să se menţioneze că respectivul copil este sănătos clinic şi apt pentru intrarea în creşă- în original
- copie după certificatul de naştere al copilului;

Ca să fie acceptat dosarul, conform legii, solicitantul trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

- este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
- are domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
- locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora

Pentru creșele din Prahova sunt luate în calcul doar cererile părinților care au domiciliu în localitatea unde se afla unitatea de educație antepreșcolară.
Părinții vor afla dacă al lor copil a prins sau nu unul dintre locurile disponibile la începutul lui septembrie.

Criterii de departajare

În cazul în care numărul de solicitări va depăşi numărul de locuri disponibile în creşe, atunci se aplică o serie de criterii de departajate, printre care tipul familiei (cele monoparentale au un punctaj mai mare), data reluării activității profesionale de către părintele care s-a aflat în concediu de creștere a copilului, numărul de copii în întreținere, frații care freventează deja creșa/grădinița.

O situație excepțională este în cazul în cazul fraţilor aflaţi în îngrijirea aceluiaşi părinte legal. Când nu este liber decât un loc la grupa de vârstă a copilului, se va suplimenta numărul de locuri din grupa de vârstă corespunzătoare.

Dosarul medical

La intrarea în colectivitate a copilului, părinții vor depune și un dosar medical cu:

- avizul epidemiologic, eliberat de medicul de familie al copilului cu 24 – 48 de ore înainte de a începe frecventarea unităţii.
- analize medicale: (testare la tuberculină, examen coproparazitologic, examen coprocultură şi exudat faringian pentru copil) emise cu maxim 30 de zile anterioare;
- fişa de imunizări întocmită conform prevederilor Ministerului Sănătăţii (avizul epidemiologic cu vaccinările efectuate la zi eliberat de medicul de familie).

Și pentru reînscrierea copiilor care frecventează deja creșa, părinții trebuie să depună cerere. Și aici se aplică principiul „primul venit, primul servit“.

cresa-1.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook

Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

...
970.jpg