50785271_233715600864683_2767616005726273536_n (1).jpg

Zeci de ploieșteni au reclamat ieri, pe adresa redacției, dar și la autoritățile de mediu, un fum negru produs de o instalație a rafinăriei Petrotel Lukoil Ploiești.

Reprezentanții companiei au postat pe Facebook următorul mesaj: 

”Va informam ca astazi 29.01.2019 ora 10:40 a aparut o neetanseitate la un tub din interiorul cuptorului H1 al instalatiei Cocsare. S-a intervenit imediat pentru oprirea alimentarii cu materie prima (semigudron) si izolarea cuptorului. O perioada scurta de timp au fost degajari de fum negru la cosul de evacuare al gazelor arse datorita produsului scurs prin neetanseitate. Pentru eliminarea rapida a resturilor de materie prima ramase in cuptor s-a trecut la suflarea cu abur a acestuia.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Mentionam ca incidentul nu a necesitat interventia serviciului privat de pompieri, iar fumul format in atmosfera nu a ajuns deasupra orasului Ploiesti, directia vantului fiind SSE. Nu exista riscuri, rafinaria isi asuma incidentul tehnic, asigurand populatia de realizarea tuturor masurilor de siguranta de mediu si industrial”.

Reacția APM Prahova: ”Nu au fost depășite concentraţiile maxime admisibile/valorile limită”

Într-un comunicat oficial APM Prahova confirmă că la Petrotel s-a produs un incident tehnic, constând dintr-o neetanșeitate la un tub din interiorul unui cuptor de la Instalația de cocsare. Operatorul a oprit imediat alimentarea cu materia primă (semigudron) și cuptorul a fost izolat. Pentru cca 5-7 minute, au fost degajări de fum negru la coșul de evacuare a gazelor arse, din cauza produsului scurs prin neetanșeitate. În procesul de eliminare a resturilor de materie primă, rămase în cuptor (operație care a durat în jur de 1 ½ ore), au mai existat două scurte intervale de timp în care a apărut fum negru.

Reprezentanții APM Prahova susțin că o echipă a instituției s-a deplasat la fața locului și a prelevat probe în zona afectată cu analizorul portabil FTIR Gasmet DX 4030, în următoarele puncte de monitorizare: P1 – Str. Mihai Bravu – (S.C. Blue Bird), P2 – Centura de E (Ghighiu) și P3 – Cartier Mihai Bravu, situate pe direcția predominantă a vântului.

Valorile măsurate pentru indicatorii amoniac, benzen, formaldehida, metanol, fenol, monoxid de carbon, etan, propan, butan, pentan, hexan au prezentat ușoare creșteri, nedepășind concentraţiile maxime admisibile/valorile limită, în conformitate cu legislația in vigoare.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
director editorial
Mai multe despre autor și articolele sale
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg