fbpx

WhatsApp Image 2019-01-28 at 09.04.42 (2).jpeg

Angajații parohiilor din Ploiești și a cleor din localitățile limitrofe sunt obligați să semneze o condică de prezență în baza căreia își pot ridica salariile. Aceasta trebuie prezentată și inspectorilor ITM dacă aceștia vin în control.

Măsura a fost introdusă atât la Protoieria Ploiești Nord, cât și la cea din Sud.

Astfel, personalul auxiliar, precum îngrijitorul sau cântărețul, sunt obligați să stea, cel puțin teoretic, opt ore pe zi la biserică.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Este un proiect pilot, pe care îl implementăm astfel încât să existe un evidență clară a timpului lucrat”, a declarat pentru observatorulph.ro preotul Adrian Matei, protoiereul Protopopiatului Ploieşti Nord.

”Preoții nu sunt obligați să semneze condica de prezență, pentru că au un alt statut, însă personalul auxiliar da”, a precizat și preotul Mihăiţă Stroe, protoiereul Protopopiatului Ploieşti Sud.

Potrivit articolului 119 din Codul Muncii, ”Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru”.

În realitate, în puține biserici enoriașii pot aprinde o lumânare în timpul săptămânii, acestea fiind deschise doar în timpul slujbelor religioase și a unor evenimente precum nuntă, botez sau înmormântare.

FOTO Document Cum arată o condică de prezență pentru biserici:

WhatsApp Image 2019-01-28 at 09.04.42 (2).jpeg

WhatsApp Image 2019-01-28 at 09.04.42.jpg

WhatsApp Image 2019-01-28 at 09.04.42 (1).jpg

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


sc_vasile1_83d7d.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg