sange.jpg

O inițiativă corporatistă, salvatoare de vieți! Așa s-a dovedit a fi Campania #cei1024, inițiată în 2016 de echipa Zitec, în parteneriat cu Centrul de Transfuzii București care, până în prezent, a adunat 2934 de donatori, 1320 litri sânge și peste 8000 de vieți salvate. Corporatiștii speră ca ideea lor să fie preluată de cât mai multe companii din țară.


Un grup de IT-iși au aflat că dacă vrei să donezi sânge, nu mai trebuie să mergi personal la Centrul de Transfuzie, ci vine caravana special dotată la tine la birou. Au pus informația în aplicare, în urmă cu aproape trei ani și astfel a luat naștere #cei1024. Oamenii s-au organizat și online, că doar e domeniul lor de activitate, și i-au invitat și pe alții să se organizeze asemeni lor.
„Ulterior, ni s-au alăturat centre mobile din alte orașe care ne ajută să extindem campania în companii din mai multe orașe din țară. După mai multe sesiuni de donare de sânge la sediul Zitec, împreună cu partenerii noștri de la centrele de transfuzii din București și din țară, ne dorim să invităm și alte companii să organizeze astfel de activități la birou, pentru a asigura necesarul de sânge din spitale cu eforturi minime și beneficii pentru donatori.

Durează cam cât ai trimite 2-3 mailuri mai serioase şi poţi salva în medie 3 persoane de fiecare dată când donezi. Plus că vine la pachet cu o zi liberă şi alte beneficii! Întreabă colegii dacă vor să doneze sânge, fără să se deplaseze la Centru. Dacă sunteţi minim 40 de doritori, o echipa mobilă vine la voi la birou”, se arată în descrierea acțiunii, pe site-ul www.cei1024.ro

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pentru ca procesul de donare să se desfășoare în condiții optime, e de ajuns o sală de şedinţe sau o altă încăpere cu suprafaţă de aproximativ 3x3metri pătrați, unde să poată fi amplasate, pentru câteva ore, paturile mobile aduse de echipa de la Centrul de Transfuzie.

Gestul demn de toată aprecierea a fost pus în practică și de alte corporații din țară, iar până acum au fost donați 1320 litri de sânge de către 2934 de persoane, fiind salvate peste 8000 de vieți.

Ca să fie eligibili pentru procesul de donare, doritorii trebuie să îndeplinească o serie de criterii care sunt menționate atât pe site-urile centrelor de transfuzie, cât și pe cei1024.

De unde 1024? Termenul este unul specific: Megabyte= 2 la puterea a 10-a kilobytes(1024)

Foto cu caracter ilustrativ

sange.jpg

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Mai multe despre autor și articolele sale

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg

harold.jpg