fbpx

joy-club-organizare-petreceri-copii.jpg

Copii mici, cheltuieli mici; copii mari, cheltuieli mari. Lucru adevărat chiar și în cazul petrecerilor destinate celor mici. Pe an ce trece, părinții constată că trebuie să scoată cu câteva sute de lei în plus pentru a acoperi distracția celor mici. În Ploiești, o astfel de petrecere care durează cel mult trei ore poate ajunge și până la 2500 lei.


Nu mai este mult până se apropie aniversarea celui mic, iar pregătire musai trebuie începute. Ca să iasă totul ca la carte și să fie odorul mulțumit, totul începe cu o consultare asupra locului, tematicii și invitaților.

După rugăciuni fierbinți, trei rânduri de cruci și „Doamne-ajută!“ ca să nu fie tentat de locul unde a petrecut colegul Gigel sau prietenul Marcel, după ceva tentative de convingere că invitații, cam 20-25, nu-i sunt chiar toți atât de apropiați și ar mai putea face o triere a lor, părinții încep să facă lista cu cele necesare.

Închierierea unui loc de joacă, abordarea unui animator, meniul pentru copii, meniul pentru părinți, tort, șampanie, artificii și, musai, cadou. Că, deh, cum să fii tocmai tu cel care te prezinți la ziua copilului fără jocul sau jucăria la care a râvnit atât și care-i bifată pe lista „scurtă“ a preferințelor.


Costurile închierii unui loc de joacă pleacă de la 200 de lei și, în funcție de numărul copiilor, poate ajunge până la 1.000 de lei. Nu, să nu vă gândiți că este închiriat spațiul pentru o zi întreagă, ci pentru maximum trei ore.

Pentru meniul copiilor mai scoți din buzunar minimum 30 lei, în funcție de preferințe și tot de la această sumă minimă pleacă și cel al părinților.

Piesa de rezistență, tortul, vine și el cu costurile proprii, bineînțeles pe măsura petrecerii și la propriu, și la figurat. Kilogramul de tort e, în medie, cam 75 lei, iar la un tort de vreo 4 kilograme, plus figurinele din marțipan, plus artificii să nu fie de mirare când vânzătorul va rosti suma de 400 lei.

Animatorul vine cu costurile proprii. În general, pentru o oră de distrat copiii, percep cam 100 lei, dar la o petrecere de trei ore parcă ar fi nevoie de prezența lui un pic mai mult, așa că părinții îl „arvunesc“ pentru două ore și 200 lei.
Ce se întâmplă dacă-și doresc petrecere tematică? Simplu? Mai scotocești în portofel după bani pentru închirierea costumațiilor.

Unele localuri care organizează astfel de petreceri au diverse costume, în alte cazuri ele pot fi închiriate contra sumei de 30 lei/costum. La o petrecere cu 15 copii, se mai duc 450 de lei și pe așa ceva.


Mai este și cadoul care, de obicei, pleacă de la 200-300 de lei.


Iar după ce tragi linie, constați că o astfel de petrecere ți-a lăsat un gol impresionant în portofel, dar ce nu fac părinții pentru bucuria celor mici?! Dar, totuși, când ei și-au serbat ziua cu prietenii parcă n-au dat la fel de mult pe nota de plată…

joy-club-organizare-petreceri-copii.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg