fbpx

spital campina.JPG

Lipsa specialiștilor nu a ocolit nici Spitalul Municipal Câmpina. În ciuda salariilor motivante, a condițiilor bune de lucru, aproape zece posturi de medici au rămas, până în prezent, neocupate.

 

Criza cea mai mare este la Terapie Intensivă, acolo unde este un deficit de trei medici. Dar schema este incompletă și la Pediatrie, Neonatologie, Obstetrică-Ginecologie, Radiologie, la Laboratorul de Analize Medicale, secții unde ar fi nevoie de cel puțin un specialist.

„Mai sunt și alte posturi neocupate, de biochimist, ortoped, cardiolog, dar concursul pentru acestea se va ține în luna februarie. Înscrierile s-au finalizat, avem ceva dosare, dar acum să vedem și rezultatele. Sperăm să avem colegi noi“, ne-a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

Iar motivații în acest sens ar fi, dacă ținem cont că salariul net al unui medic pleacă de la 10.000 lei, sumă care prin efectuarea serviciilor de gardă poate fi dublată. „În plus, spitalul a fost modernizat, avem mijloace de diagnostic și tratament moderne. Echipa cu care acești medici va lucra este una calificată, competentă“, a completat doctorul Tiu.

De asemenea, pentru a-i atrage spre Câmpina, există discuții cu reprezentanții Primăriei pentru identificarea și alocarea unor locuințe de serviciu.

În ultimul an, la Spitalul Municipal din Câmpina au venit doi medici noi: Eugen Barbu, care s-a reîntors din Franța pentru a-și desfășura activitatea de chirurg aici și gastroenterologul Alexandra Csaba.  

dr Calin Tiu, manager Spitalul Municipal Campina.JPGspital campina.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Liliana Maxim Minculescu
redactor
Liliana Maxim Minculescu, jurnalist „de modă veche“, și-a început activitatea în 2004, lucrând simultan în presa scrisă și TV.
A lucrat la Telegraful de Prahova și Alpha TV, a făcut parte și din echipa cotidianului Adevărul pentru ca, ulterior, să se axeze pe jurnalismul de televiziune, la Valea Prahovei TV și Ploiești TV. A scris, totodată, și pentru site-ul: promovamprahova.ro.
Pentru activitatea în presa locală și regională a fost nominalizata mai multor concursuri, gale, dar și premiată în anul 2014, în cadrul Galei MediaFEM, iar în 2018 la Gala Comunității Prahovene.
A ales Observatorulph.ro pentru că îi place să țină pasul cu vremurile, iar prezentul și viitorul jurnalistic sunt aici, în presa online.
De același autor

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg