fbpx

tanar-de-17-ani-ucis-de-gripa.jpg

Al doilea deces de gripă înregistrat în Prahova în mai puțin de o săptămână! Este vorba de un bărbat de 60 de ani. El a fost confirmat cu virusul gripal tip AH1, pdm09 și avea și alte probleme de sănătate, arată Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile. Prahoveanul nu era vaccinat antigripal.

Medic: Gripa ucide, nu e nevoie de complicații, gripa ucide, pur și simplu!

Medicii avertizează că virusul gripal este extrem de periculos și nu trebuie tratat ca pe o simplă răceală.''Este sezonul rece, este sezonul obișnuit al infecțiilor de căi respiratorii. Este sezonul normal de gripă. Infecția cu virus gripal este infecție severă, spre deosebire de guturaiul obișnuit, gripa omoară, omoară prin evoluția ei noprmală. Nici nu are nevoie de complicații gripa pentru a omorî'', precizeazămedicul Cătălin Apostolescu – purtător de cuvânt, Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Pacienții cu gripă pot fi tratați acasă, sub supravegherea medicului de familie, dacă prezintă forme ușoare ale bolii, iar cazurile grave se internează în izolatoare pe secțiile spitalului județean de urgență. 

Duminca trecută, un alt prahovean de 69 de ani a murit de gripă. Pacientul a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H1 și avea și alte afecțiuni. Nu fusese vaccinat antigripal, spun medicii (detalii AICI).

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg