fbpx

trepte-de-la-intrarea-in-liceul-sf-petru-si-pavel-azi-colegiul-national-mihai-viteazul-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

Cei mai buni elevi din Ploiești preferă să urmeze cursurile unor universități de prestigiu din străinătate, unde au fost deja admiși. De exemplu, potrivit reprezentanților Colegiul Mihai Viteazul din Ploiești, un elev din cinci va studia la facultate în Europa de Vest. Din păcate, cei mai mulți dintre tinerii geniali ai Prahovei vor rămâne în străinătate și după facultate...

Cei mai mulți dintre aceștia susțin că au obținut rezultate excelente la materii considerate dificile, precum matematică, informatică sau fizică fără să facă pregătiri contra-cost, așa cum se întâmplă cu mulți elevi, mai ales din clasele terminale.

Citește și Elevă de nota zece la Colegiul Național Mihai Viteazul Ploiești: ”Plec la studii în străinătate. Mă mai întorc în țară doar în vacanță”

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Iată ce au declarat pentru Știrile Pro TV elevii premianți din CNVM Ploiești, care vor studia la Oxford sau Cambridge.

Matei Barbu, elev admis la Oxford:

,,Eu în liceu nu am făcut pregătire la matematică, informatică sau fizica, domenii la care excelez, deci sunt sigur că se poate, cel puţin la liceul nostru profesorii ne ajută foarte mult. Avem şi acces la cursurile de excelenţă în weekend care sunt gratuite şi sunt foarte bune.”

Citește și Trei elevi din aceeași clasă de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești, acceptați la Universitatea Oxford

Iulia Lavinia Marin, elevă admisă la Cambridge:

,,Îmi doresc să intru în învăţământul universitar. E un mit că tot timpul pregătirea are o echivalentă financiară. Există biblioteca care este liberă şi unde fără bani putem învăţa.”

Citește și Doi elevi din Colegiul Național "I.L.Caragiale"  Ploiești, colegi de clasă, au fost admiși la Cambridge!

Directorul colegiului, Gabriel Țaga, se mândrește cu performanțele tinerilor:

”Peste 20 la sută dintre elevii şcolii aleg să îşi facă studiile în străinătate, evident ca elevi aceştia care care au fost acceptaţi la Oxford şi la Cabridge sunt un vârf al excelenţei”.

image fea75
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


...
970.jpg