fbpx

Spitalul-de-Pediatrie-Ploiesti.jpg

Valul de viroze respiratorii nu ocolește Prahova. De la începutul anului, sute de copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie Ploiești cu diverse forme de infecții respiratorii, fiind înregistrat și un caz de gripă.

Cifrele sunt alarmante. De la 1 ianuarie până în prezent, la Spitalul de Pediatrie Ploiești s-au prezentat aproximativ 1.500 de copii cu diverse afecțiuni.

Citește și Astăzi mi-am trimis copiii la școală cu măști de protecție. Fiică' mea: ''Mami, o să râdă toți de mine!'', Frate'su: "Daaa..."

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Aproximativ 450 dintre ei au fost diagnosticați cu viroze respiratorii și pneumonie, iar un copil a fost diagnosticat cu gripă.

Citește și Rujeola se extinde în Prahova! Avertismentul medicilor

,,De la începutul anului până acum, 312 copii au fost diagnosticați cu viroze respiratorii, iar alți 127 copii au fost diagnosticați cu pneumonie", a declarat pentru Observatorulph.ro Cătălin Vișean, directorul Spitalului de Pediatrie Ploiești.

Citește și Primul prahovean răpus de gripă! Care sunt principalele simptome

Să fim precauti, spun medicii, care recomandă în special evitarea spațiilor aglomerate și izolarea pacienților la domiciliu.

,,Pentru stările virale, recomandarea este ca populația să evite spațiile aglomerate. Să nu uităm de spălarea mâinilor și supravegherea stării de sănătate. Consumul de legume și fructe, în special de citrice, bogate în vitamina C, este o altă recomandare. În caz de viroze se recomandă prezentarea la medicul de familie și în niciun caz nu se recomandă administrarea de antibiotice” este de părere dr. Daniel Nicolae, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Prahova..

Citește și A început școala! Zeci de mii de elevi și preșcolari din Prahova, expuși virusurilor gripale!

Acesta susține că, deși suntem în plin sezon de viroze respiratorii, ar fi bine sa ne imunizăm. Singura problemă este ca se obține imunitate după două săptămâni de la vaccinare.

”La această oră, la serviciile de urgență se înregistrează un număr mai mare de stări febrile și afecțiuni respiratorii, însă recomandarea este ca pacienții să se prezinte la medicul de familie, pentru a nu aglomera structurile de Primiri Urgențe, pentru că acolo ar putea să existe persoane cu imunitatea mult mai scăzută și am putea fi responsabili morali de îmbolnăvirea acestora" a completat medicul Nicolae de la Ambulanța Prahova.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


970.jpg