rujeola 3.jpg

Rujeola se extinde! 3 noi cazuri în Prahova, în ultima săptămână!  59 de decese, de la debutul epidemiei.

Prahova ocupă locul 4, același cu județul Neamț, la numărul de îmbolnăviri de rujeolă raportate în perioada 4 – 11 ianuarie. 36 de cazuri noi au fost semnalate în același interval, la nivel național, potrivit datelor furnizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Citește și Primul prahovean răpus de gripă! Care sunt principalele simptome

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Cele mai multe cazuri, 12 - au fost înregistrate în Teleorman, 7 în Sălaj, 6 în Maramureș, câte 3 cazuri în Neamţ şi Prahova, câte două în  Bihor şi Iaşi, și – un caz în Bacău.

Anul 2016, debutul epidemiei de rujeolă.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la data de 11 ianuarie, este 15.636, dintre care 59 de decese.

Citește și A început școala! Zeci de mii de elevi și preșcolari din Prahova, expuși virusurilor gripale!

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, în urmă cu aproximativ 2 ani, la copiii nevaccinaţi. Incidența bolii a fost de aproximativ 407 ori mai mare decât în 2015, anunța, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, în raportul annual. A fost și motivul care a determinat oficialii din Sănătate să declare – epidemia de rujeolă.

Rujeola, de neoprit!

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Medicii spun că, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare.

Pentru unu din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.