fbpx

scoala ziarul finanziar.jpg

Peste 3 milioane de elevi din întreaga țară s-au întors astăzi, la cursuri. Specialiștii avertizează că, odată cu reluarea orelor, virozele de respiratorii se vor extinde. Oficialii din Sănătate fac apel la părinți să-și vaccineze copiii și să nu-i trimită bolnavi, la școală. În Prahova a fost raportat primul deces din cauza gripei (detalii AICI)

 Ministrul Sănătății: Părinții să nu-și trimită copiii bolnavi la școală!

 ''Părinţii trebuie să se prezinte la medicul de familie cu copiii. Să nu trimită în colectivitate copiii bolnavi pentru, evident, evitarea creşterii numărul de îmbolnăviri. De asemenea, o importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice la clasă, la primele ore de curs'' a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Digi24.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Peste 53.000 de români, diagnosticați cu infecții respiratorii

Numărul cazurilor de gripă, viroze sau infecţii respiratorii a crescut cu 32% faţă de săptămâna trecută, spun specialiștii. Primii predispuși formelor severe de boală sunt copiii, femeile însărcinate, bolnavii cronic și bătrânii.

Medicii de familie susțin că dozele de vaccin antigripal distribuite de Ministerul Sănătății nu au fost suficiente nici pentru imunizarea categoriilor de risc, iar pacienții sunt obligați să cumpere serul.

De cealaltă parte, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că există posibilitatea ca numărul fiolelor cu vaccin de imunizare împotriva gripei poate fi suplimentat. 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg