ce-piese-auto-se-strica-dupa-o-vacanta-in-b6de3f187c3b0e73fd-940-0-1-95-1.jpg

Nu doar șoferii și pasagerii suferă când stau blocați cu orele pe DN 1, între stațiunile de pe Valea Prahovei, ci și mașinile. Iată care sunt piesele auto care vor ceda după ce mașinile au parcurs distanțe de câțiva km în mai multe ore.

Primul care va ceda este ambreiajul. Să calci de sute de ori pedala de ambreiaj pentru a străbate Nistorești-Predeal și retur în șase ore este un chin pentru șoferi, dar și pentru autoturism. Chiar și cei cu mașini noi, care au transmisie automată pot avea probleme. Uzura făcută asupra discului de ambreiaj într-o vacanță aglomerată spre munte pe DN1 este echivalentă cu uzura produsă într-un an cu folosire normală.

Tot de la mersul bara la bara, cu plecari si opriri dese, automobilele uzeaza prematur si franele. Mai ales ca vorbim de un drum spre munte, cu portiuni virajate si coborari pe serpentine. Franarile dese si agresive uzeaza discurile si placutele. Iar coborarile in coloana de la munte, cand tii piciorul pe frana permanent, le uzeaza si mai mult.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Și farurile au de suferit. Cand circulam in coloana, la viteza mica, sau cand circulam chiar si la viteze mai mari, dar avem alte masini in fata, toata mizeria de pe carosabil ajunge pe masina noastra. Parbrizul il curatam cu solutie si din stergatoare, insa particulele mai mari, precum nisip, sare, se comporta ca un smirghel pentru faruri.

Citește articolul complet pe 4tuning.ro


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Auto-moto
  • Miercuri, 16 Ianuarie 2019
  • De Andra Ilie

Accident pe DN 1D, la Ciorani

Două autoturisme au fost implicate, miercuri dimineață, într-un accident rutier petrecut pe DN 1D, la Ciorani. Din primele informații, unul dintre șoferi ar fi făcut atac de panică și a fost...