fbpx

ce-piese-auto-se-strica-dupa-o-vacanta-in-b6de3f187c3b0e73fd-940-0-1-95-1.jpg

Nu doar șoferii și pasagerii suferă când stau blocați cu orele pe DN 1, între stațiunile de pe Valea Prahovei, ci și mașinile. Iată care sunt piesele auto care vor ceda după ce mașinile au parcurs distanțe de câțiva km în mai multe ore.

Primul care va ceda este ambreiajul. Să calci de sute de ori pedala de ambreiaj pentru a străbate Nistorești-Predeal și retur în șase ore este un chin pentru șoferi, dar și pentru autoturism. Chiar și cei cu mașini noi, care au transmisie automată pot avea probleme. Uzura făcută asupra discului de ambreiaj într-o vacanță aglomerată spre munte pe DN1 este echivalentă cu uzura produsă într-un an cu folosire normală.

Tot de la mersul bara la bara, cu plecari si opriri dese, automobilele uzeaza prematur si franele. Mai ales ca vorbim de un drum spre munte, cu portiuni virajate si coborari pe serpentine. Franarile dese si agresive uzeaza discurile si placutele. Iar coborarile in coloana de la munte, cand tii piciorul pe frana permanent, le uzeaza si mai mult.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Și farurile au de suferit. Cand circulam in coloana, la viteza mica, sau cand circulam chiar si la viteze mai mari, dar avem alte masini in fata, toata mizeria de pe carosabil ajunge pe masina noastra. Parbrizul il curatam cu solutie si din stergatoare, insa particulele mai mari, precum nisip, sare, se comporta ca un smirghel pentru faruri.

Citește articolul complet pe 4tuning.ro

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg