fbpx

img (1).jpg

Dacă astăzi prahovenii s-au bucurat de o zi însorită, cu temperaturi de primăvară, la Ploiești fiind înregistrate la prânz 13 grade, de mâine vremea se schimbă radical.

ANM a emis un cod galben pentru zona de munte din Prahova, valabil din această noapte până luni seară la ora 21:00. Fenomene vizate: viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă.

Pentru restul județului este valabilă o informare meteo valabilă până pe 25 decembrie, ora 06, fenomenele vizate fiind: precipitații moderate cantitativ, predominant ploi în zonele joase de relief din vest, nord și centru și mai ales ninsori la munte, intensificări ale vântului. 

Astfel, în intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65...70 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
970.jpg