fbpx

img (1).jpg

Dacă astăzi prahovenii s-au bucurat de o zi însorită, cu temperaturi de primăvară, la Ploiești fiind înregistrate la prânz 13 grade, de mâine vremea se schimbă radical.

ANM a emis un cod galben pentru zona de munte din Prahova, valabil din această noapte până luni seară la ora 21:00. Fenomene vizate: viscol în zona montană înaltă și strat consistent de zăpadă.

Pentru restul județului este valabilă o informare meteo valabilă până pe 25 decembrie, ora 06, fenomenele vizate fiind: precipitații moderate cantitativ, predominant ploi în zonele joase de relief din vest, nord și centru și mai ales ninsori la munte, intensificări ale vântului. 

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Astfel, în intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65...70 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50...55 km/h.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10...15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie) se va forma ghețuș.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg