fbpx

Spitalul-de-Obstetrica-Ginecologie-Ploiesti-Maternitate-Ploiesti_ee26b_12804.jpg

Cinci angajați ai Spitalului de Obstretică și Ginecologie din Ploiești au fost depistați cu stafilococul auriu, a anunțat ministrul Sănătății. Autoritățile declaseră inițial că şapte asistente medicale şi infirmiere au fost declarate ”pozitive”.

După ce observatorulph.ro a publicat AICIcazurile unor bebeluși infectați cu stafilococul auriu în Maternitatea Ploiești, au fost prelevate și probe.

Declarația ministrului Sănătății Sorina Pintea, la Digi24:

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„DSP a recoltat exudat faringial de la personalul medico-sanitar. 98 de angajați. Din probele recoltate, 5 sunt pozitive cu stafilococ auriu. Au fost recoltate și probe de pe suprafețe, lenjerie, tegumente, 20 probe de aeromicroflora. S-a verificat existența procedurilor de spălare, de dezinfecție a mâinilor,a procedurilor de curățenie.

Probele recoltate de pe suprafețe tegumente din aer au ieșit conforme, ceea ce înseamnă că în acea maternitate s-au respectat regulile. Cu toate că avem 5 angajați infectați cu stafilococ auriu, nu am avut nicio îmbolnăvire a niciunui bebeluș”.

Conducerea spitalului a dispus ca primă măsură interzicerea accesului acestora în unitatea medicală, urmând să rămână acasă, în tratament.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg