Spitalul-de-Obstetrica-Ginecologie-Ploiesti-Maternitate-Ploiesti_ee26b.jpg

În urmă cu 9 zile, observatorulph.ro semnala în exclusivitate posibile probleme la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești.

Știrea inițială a fost publicată AICI. După publicarea acestui caz, mai multe mame au sesizat probleme similare, copiii infectați cu stafilococul auriu au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase.

Aceste semnale au generat un control din ordin de ministru. Deși nu toate analizele au fost finalizate, șapte asistente și infirmiere de la maternitate au deja rezultatul confirmat: infectare cu stafilococ auriu.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conducerea spitalului a dispus ca primă măsură interzicerea accesului acestora în unitatea medicală, urmând să rămână acasă, în tratament.

Spitalul este administrat de Consiliul Județean Prahova, președintele Bogdan Toader declarând pentru Mediafax:

“Aceste şapte asistente şi infirmiere descoperite cu stafilococul auriu vor sta acasă. Toată lumea îl are în corp, la unii este activ, la alţii nu. În spital nu au fost găsite probleme. A fost tot spitalul verificat, s-au luat probe de la pat, noptiere, dotări medicale, pereţi. Nu a fost descoperit nimic.”

Este mai puțin important dacă stafilococul poate fi ”luat” din clădirea spitalului, atât timp cât personalul s-a dovedit a fi infectat. 

Știre în curs de actualizare.

Spitalul-de-Obstetrica-Ginecologie-Ploiesti-Maternitate-Ploiesti_ee26b.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.