fbpx

comapssion & care 2.jpg

Violenta domestica rămâne una din tarele regretabile ale societății românești, fapt susținut de statisticile existente si mai ales, de elocventele realităti cotidiene.

Programele dedicate prevenirii violenței domestice au luat naștere ca un răspuns firesc la aceasta realitate alarmanta. Asociația “Compassion & Care” isi propune sa vina in sprijinul femeilor si copiilor care se confrunta cu probleme de violenta domestica, oferindu-le consiliere sociala si psihologica, consiliere juridica si reprezentare in instanță, rezidenta temporara, sprijin pentru reorientarea profesionala si găsirea unui loc de munca, suport financiar – toate acestea in scopul refacerii echilibrului fizic, psihic, emoțional si echipării cu tot ceea ce este necesar pentru reconstruirea unei vieți lipsite de pericole si trăite cu demnitate si respect.

Asociația “Compassion & Care” se implicã în numeroase activități de prevenire a violenței domestice, cu predilecție în rândul adolescenților și tinerilor, în sperața că informațiile furnizate îi vor feri pe viitor de experiențe traumatice și de asemenea, vor transforma încetul cu încetul mentalitățile păguboase cu privire la relațiile interumane, mentalități existente în comunitățile noastre, în special în cadrul familiei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De la workshop-uri organizate pentru elevi în timpul orelor de dirigenție prin care aceștia au posibilitatea de a se familiariza cu aspecte specifice fenomenului de violență intrafamilială, la dezbateri și la concursuri de afișe de sensibilizare denumite adresate tinerilor de la liceele prahovene, voluntarii asociației desfășoară diverse activități pentru prevenția violenței domestice.

„Paula Oprea este un om atat de generos afectiv incat activitatea ei si a asociatiei nu pot trece neobservate in Ploiesti.” Mirabela Mălăescu

Sprijinirea victimelor violentei in familie și reinserția sociala, recuperarea emoțională a acestor persoane activitatea cea mai importantă a asociației, iar în cei 7 ani de activitate, peste 15000 de persoane au găsit sprijin în cadrul “Compassion & Care”.

Proiectul “Protejarea victimelor violentei in familie” a fost desemnat câștigător la Gala Comunității Prahovene 2018, categoria Generozitate și implicare socială. Gala comunității Prahovene este un eveniment anual organizat de Fundația Comunitară Prahova prin care sunt premiate faptele bune din județul nostru și oamenii care le-au realizat.

comapssion & care.jpg

comapssion & care 3.jpg

comapssion & care 2.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook


banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg