WhatsApp Image 2018-12-19 at 10.11.38.jpeg

,,Contributia judetului Prahova La Războiul de Intregire a Ñeamului", albumul dedicat Centenarului și realizat de un angajat al Prefecturii Prahova, a fost lansat astăzi.

La 100 de ani de la Marea Unire, Prefectura Prahova a realizat un album prin care s-a dorit marcarea celor mai importante momente din istoria Prahovei și momentele eroice de aparare a Văii Prahova.

Luptele din 1916, momente de omagiu pentru eroii noștri, printre care și Gheorghe Garoescu, retragerea din iarna lui 1916, istoria industriei petroliere din timpul războiului, dar și date din administrația acelor vremuri sunt numai câteva dintre momentele surprinse în albumul lansat miercuri, la Ploiești, realizat de Codrut Constantinescu, consilier în cadrul Prefecturii Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Albumul prezintă și o serie de date cu privire la regimul rechizitiilor efectuate de germani, precum și modul de pregătire al regimentelor prahovene, dar și cu privire la perioada greu încercată din 1918.

Evenimentul memorat pe larg este revenirea administrației românești, albumul bazandu-se pe monografii, memorii, dar și petiții din epocă.

VIDEO


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.