fbpx

WhatsApp Image 2018-12-19 at 10.11.38.jpeg

,,Contributia judetului Prahova La Războiul de Intregire a Ñeamului", albumul dedicat Centenarului și realizat de un angajat al Prefecturii Prahova, a fost lansat astăzi.

La 100 de ani de la Marea Unire, Prefectura Prahova a realizat un album prin care s-a dorit marcarea celor mai importante momente din istoria Prahovei și momentele eroice de aparare a Văii Prahova.

Luptele din 1916, momente de omagiu pentru eroii noștri, printre care și Gheorghe Garoescu, retragerea din iarna lui 1916, istoria industriei petroliere din timpul războiului, dar și date din administrația acelor vremuri sunt numai câteva dintre momentele surprinse în albumul lansat miercuri, la Ploiești, realizat de Codrut Constantinescu, consilier în cadrul Prefecturii Prahova.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Albumul prezintă și o serie de date cu privire la regimul rechizitiilor efectuate de germani, precum și modul de pregătire al regimentelor prahovene, dar și cu privire la perioada greu încercată din 1918.

Evenimentul memorat pe larg este revenirea administrației românești, albumul bazandu-se pe monografii, memorii, dar și petiții din epocă.

VIDEO

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg