fbpx

FB_IMG_1544695609610.jpg

Asociația Română pentru Gândire și Oratorie (ARGO) este o organizație non-profit care practică și promovează educația prin dezbatere. Prin trainingurile și prezentările oferite din 1994 cu ajutorul Clubului ARGO și din 2009 prin asociație, ajută la dezvoltarea abilitaților de dezbatere ale elevilor din toată țara. Aceștia învață să combine mai ușor informațiile din diverse domenii, învață să treacă orice informație nouă prin filtrul gândirii critice și să facă loc rațiunii în căutarea adevărului. Astfel se construiește, de fapt, adevărata societate democratică.

 „În lucrul nostru cu elevi de liceu am observat o dorință puternică a acestora de a participa în activități care îi stimulează intelectual, cu adevărat.” Șerban Pitic – Președinte Asociația ARGO, Antrenor și arbitru la Campionatul Mondial de Dezbateri Academice (WSDC)

Astfel s-a născut ARGO Academy, un eveniment etalon al asociației. Pentru 5-6 zile, în perioada vacanței de primăvară, aproape 100 de elevi din toată țara și din Republica Moldova, participă la cursuri și ateliere prin care învață să argumenteze mai bine, să gândească critic și să își exprime persuasiv ideile, toate acestea în cadrul studierii unor teme de cultură civică și democratică, relevante pentru un cetățean al secolului 21.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Proiectul are două scopuri esențiale:

1. Stimularea interesului elevilor participanți în probleme ce țin de viața cetății, problemele lumii actuale și temele importante la nivel global.

2. Oferirea de instrumente elevilor, prin care aceștia să își dezvolte gândirea critică, abilitățile de argumentare și comunicare persuasivă.

Formată pe structura modelului internațional al academiilor de dezbateri (creat de către profesorul Alfred Snider de la Universitatea din Vermont), găzduită de către Colegiul Mihail Cantacuzino din Sinaia, ARGO Academy este singurul eveniment pe acest profil din România.

ARGO Academy este un eveniment non-profit organizat de către o echipă de oameni care cred în educația deliberativă (educația prin dezbatere) ca formă revoluționară de învățare.

Academia adună cei mai buni formatori și antrenori de dezbateri din România, persoane care au ajuns în finale mondiale de dezbateri, care au antrenat echipe campione, alături de ei alumni ai mișcării de dezbateri, care sunt acum specialiști în varii domenii de la manageri în corporații de top, antreprenori, la avocați, medici și IT-iști.

În fiecare zi elevii participanți au un program bine definit, care începe de dimineață cu ateliere axate pe abilități de persuasiune, gândire critică și argumentare, se continuă cu sesiune de dezbateri pe teme de actualitate , micro-cursuri interactive pe teme precum democrație, sisteme economice, relații internaționale, etc. și se termină pe seară cu ateliere, jocuri interactive, activități sportive (jocuri de echipă) și activități organizate de socializare.

Rata de satisfacție a proiectului este de peste 90% conform evaluărilor făcute de către formatori și organizatori.
Pe lângă mulțumirea vădită a elevilor participanți care sunt marcați de oportunitățile de învățare, instrumentele pe care le dobândesc în cadrul academiei sunt palpabile prin faptul că foarte mulți tineri care au trecut prin acest program au ajuns fie oratori de top, fie tineri implicați activ în societatea civilă din comunitățile lor.

Proiectul ARGO Academy  a fost desemnat câștigător la Gala Comunității Prahovene 2018, categoria Educație. Gala comunității Prahovene este un eveniment anual organizat de Fundația Comunitară Prahova prin care sunt premiate faptele bune din județul nostru și oamenii care le-au realizat.

Galerie FOTO

FB_IMG_1544695609610.jpg

FB_IMG_1544695762456.jpg

FB_IMG_1544695952443.jpg

FB_IMG_1544695749011.jpg

FB_IMG_1544695616162.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg