MentorulZilei.jpeg

Ca urmare a participării la un curs național de leadership care pregătește viitorii lideri ai comunităților din România, Leaders Explore, un grup de 7 elevi din Ploiești au realizat un proiect de dezvoltare comunitară pentru tinerii din oraș. Echipa a organizat un eveniment de orientare în carieră, plecând de la faptul că există prea puțină consiliere profesională oferită copiilor, iar aceștia nu au de unde să obțină răspunsuri la întrebările care îi frământă.

Evenimentul a avut loc la Palatul Copiilor Ploiești, și a reunit 40 de elevi interesați de cariera lor. Printre vorbitori s-au numărat Alina Bordeianu, director de vânzări, Cojani Sabina, avocat, Baganagiu Mircea, profesor de limba franceză, Popa Maria, studentă la medicină generală și Eftinou Andrei, student la stomatologie. Aceștia au vorbit despre meseriile actuale sau viitoare ale lor, motivele pentru care le-au ales, lucrurile la care ar trebui să fie atenți cei care vor să le urmeze, cum decurge o zi din viața lor și au răspuns și curiozităților participanților.

“Proiectul "Mentorul Zilei" realizat in cadrul Leaders Explore a fost atat o provocare, cat si un vis împlinit. Spun vis împlinit pentru că ar fi putut rămâne doar atat, o idee. Am observat cat de mult înseamnă un singur pas, anume a actiona. Diferența dintre o idee si ceva real e actiunea. Nu stiu cat de repede ar fi devenit "Mentorul Zilei" realitate daca nu exista si o echipa in spatele proiectului, un grup de oameni care si-au dedicat timpul si efortul lor pentru a face ceva pentru alti oameni”, a declarat Daniela Bâcîin, unul dintre organizatorii conferinței.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Echipa de proiect este formată din elevii: Gabriela Teodora Simionescu, Mihaela Popescu, Bîcîin Daniela Alexandra, Andreea Radu, Emanuela Georgiana Vintilă, Alexandru Stoicescu și Andrada Eftinoiu.

Programul Leaders Explore este organizat de Fundația LEADERS și este singurul program din România care completează cei patru ani de învățământ formal din perioada liceului cu un an de educație nonformală. Toată experiența se desfășoară în mod aplicat, folosind comunitatea ca un cadru de învățare: liceenii descoperă nevoile din comunitate prin realizarea de interviuri pe stradă, interacționează cu autoritățile locale, desfășoară proiecte în comunitate.


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.