avalansa.jpg

E risc de avalanșă, de gradul 4 din 5, echivalentul Codului Roșu, atât în masivul Bucegi, cât și în Făgăraș, la altitudini mai mari de 1800 de metri, avertizează meteorologii.  

Pot apărea spontan avalanșe de dimensiuni medii și mari, din cauza faptului că, stratul nou de zăpadă este instabil, iar temperaturile se apropie de zero grade.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

La sub 1800 de metri, riscul producerii unei avalanșe scade pînă la gradul 2.

Avertizarea rămâne în vigoare până astăzi (Luni, 17 Decembrie) la ora 18.00.

Salvamontiștii recomandă turiștilor să nu se aventureze pe creste și nici pe pârtii și să nu urce pe munte fără echipament corespunzător!

Un bărbat a murit week-endul trecut surprins de avalanșă pe Valea Morarului, din Bucegi !


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.