fbpx

stafilococ_auriu.jpg

​Stafilococul auriu meticilino rezistent, cu care sunt infectați 45 de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, este o superbacterie care poate provoca atât forme ușoare de infecție cât și forme severe, ce pot duce la complicații importante, precum probleme neurologice, boli cronice, infecție generalizată (sepsis) sau deces, explică, într-un interviu pentru HotNews.ro, Adrian Gabriel Marinescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș"din București.

De ce nu este suficient într-o situație precum cea de la Maternitatea Giulești doar să se zugrăvească pereții spitalului, cine răspunde pentru infectarea celor 45 de bebeluși?

Stafilococul auriu este o bacterie care se regăsește pe pielea multora dintre noi și "de cele mai multe ori conviețuim cu stafilococul fără să avem vreo problemă", explică medicul Adrian Marinescu. Acestea sunt însă forme mult mai ușoare decât un stafilococ rezistent de spital, care este o superbacterie ce poate provoca infecții și complicații severe.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Infecțiile cu stafilococ auriu pot avea forme ușoare, dar și forme severe, ce pot duce la complicații precum probleme neurologice, boli cronice, infecție generalizată (sepsis) sau deces.

Categoriile cele mai vulnerabile la infecție sunt nou-născuții, care nu au încă sistemul imunitar complet format, persoanele cu imunitate slabă, bolnavii cronici și vârstnicii.

Interviul video poate fi vizionat AICI

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg