stafilococ_auriu.jpg

​Stafilococul auriu meticilino rezistent, cu care sunt infectați 45 de bebeluși născuți în ultimele săptămâni la Maternitatea Giulești, este o superbacterie care poate provoca atât forme ușoare de infecție cât și forme severe, ce pot duce la complicații importante, precum probleme neurologice, boli cronice, infecție generalizată (sepsis) sau deces, explică, într-un interviu pentru HotNews.ro, Adrian Gabriel Marinescu, medic primar la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș"din București.

De ce nu este suficient într-o situație precum cea de la Maternitatea Giulești doar să se zugrăvească pereții spitalului, cine răspunde pentru infectarea celor 45 de bebeluși?

Stafilococul auriu este o bacterie care se regăsește pe pielea multora dintre noi și "de cele mai multe ori conviețuim cu stafilococul fără să avem vreo problemă", explică medicul Adrian Marinescu. Acestea sunt însă forme mult mai ușoare decât un stafilococ rezistent de spital, care este o superbacterie ce poate provoca infecții și complicații severe.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Infecțiile cu stafilococ auriu pot avea forme ușoare, dar și forme severe, ce pot duce la complicații precum probleme neurologice, boli cronice, infecție generalizată (sepsis) sau deces.

Categoriile cele mai vulnerabile la infecție sunt nou-născuții, care nu au încă sistemul imunitar complet format, persoanele cu imunitate slabă, bolnavii cronici și vârstnicii.

Interviul video poate fi vizionat AICI

Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.