fbpx

interviu-cu-liliana-maxim-minculescu-si-cristi-minculescu-coordonatorii-grupului-pentru-tine_0002239.jpg

Cuvântul combinat cu fapta fac echipă bună! S-au convins de acest lucru, dar, totodată, le-au confirmat și celor din jur jurnalista Liliana Maxim Minculescu și Cristi Minculescu care activează în domeniul vânzărilor și, totodată, este ghid montan autorizat. Parteneri în viața de zi cu zi, cei doi au decis să-și unească acțiunile și pe partea de voluntariat. În urmă cu doi ani și jumătate au pus bazele Grupului „Pentru Tine“, iar în intervalul care s-a scurs de atunci, cei doi coordonatori au prezentat zeci de cazuri pe care le-au verificat personal, au mobilizat sute de voluntari, au oferit sprijin, donații pentru sute de persoane, iar în cazul unor familii au schimbat radical cursul vieții. Ca element de noutate, cei doi s-au ambiționat să arate că presa este încă o forță și în acțiunile care țin de suflet. Astfel, prin parteneriatul cu media locală, poveștile descoperite și scrise de ei au ajuns și au sensibilizat nenumărate persoane. 

„Orice inițiativă bună trebuie să fie cunoscută! Modele frumoase avem în societate, doar că, din diverse motive (nu fac rating, vizualizări etc., modestie ș.a.) ele nu sunt aduse în prim-plan. Prin prezentarea și promovarea unor oameni/grupuri de persoane, inițiative, povești de viață, concretizarea activității de voluntariat, schimbarea vieții celui care, inițial, a fost «beneficiar» putem oferi un exemplu celor care vor să ajute, au ce, dar nu știu cum, unde, când să-și canalizeze resursele. Grupul «Pentru Tine!» vine în întâmpinarea celor care vor să ajute, care vor să ofere un sprijin necondiționat unor persoane, din comunitatea locală, aflate, momentan, din diverse motive, într-un impas“, a declarat Cristi Minculescu, co-fondator al Grupului sus-menționat. Câmpineanul are, de altfel, „vechime“ în acest domeniu. Face voluntariat de când se știe, de la banalele pachete cu haine și alimente, până la participarea la acțiunile de deszăpezire din Buzău, din iarna anului 2012, la cărarea unui mort în spate, prin grădinile acoperite de nămeți, la crearea de evenimente caritabile cu strângere de fonduri pentru diverse cazuri etc.  

Scopul Grupului „Pentru Tine!“ este de „a le oferi undița și a-i învăța pe oameni să pescuiască pentru a se hrăni o viață întreagă, și nu de a le oferi peștele de-a gata“. Cazurile identificate sunt verificate, iar, ulterior, poveștile de viață și/sau motivaționale sunt prezentate în presa locală pentru a le oferi oamenilor care empatizează cu cele prezentate  posibilitatea implicării, alături de membrii „permanenți“ ai grupului. Cei doi atrag, astfel, persoane care, poate, fac pentru prima dată în viața lor acte de voluntariat. Dar ceea ce este important este că odată ce-au făcut pasul vor continua pe acest drum. De asemenea, un alt scop este cel de a-i transforma pe „beneficiari“ în viitori voluntari.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prin acțiunile întreprinse de la înființare, membrii acestui grup au reușit construcția integrală sau parțială a șase case (unele arse, altele abandonate la faza de temelie din cauza lipsei banilor). Două dintre ele au fost selectate și renovate de „Visuri la Cheie“. Anual, peste 100 de persoane beneficiază de bani, alimente, haine, rechizite, jucării, piese de mobilier, obiecte de uz casnic, de igienă corporală și alte lucruri, în funcție de nevoile identificate.

Pentru acțiunile desfășurate în mod organizat și susținut, pentru modul în care dă o palmă indiferenței față de semenii mai puțin norocoși, Grupul „Pentru Tine!“ a obținut trofeul categoriei VOLUNTARIAT în cadrul Galei Comunității Prahovene. Evenimentul, cu desfășurare anuală, este organizat de Fundația Comunitară Prahova prin care sunt premiate faptele bune din județul nostru și oamenii care le-au realizat.

Constantin Baicu, voluntar și „beneficiar” al campaniei „Moșul vine Pentru Tine!“ 2017:

„Pentru mine, acest grup a fost acea mână de ajutor apărută exact când am crezut că pic în prăpastie. Am trecut printr-un moment dificil când mi-a murit mama și toate au fost într-o cădere liberă, dar, din fericire, lucrul acesta a fost sesizat de către coordonatorii «Pentru Tine!», cei care m-au ascultat, au privit dincolo de orgoliu, de o glumă sau un zâmbet pe care le foloseam pe post de mască. Mi-au schimbat viața în bine prin impulsul dat, prin mobilizarea celor care m-au ajutat. Am fost voluntar, am văzut ce înseamnă să fii și în partea cealaltă a baricadei, am depășit momentul și voi rămâne necondiționat alături de acești oameni“.

Baicu testimonial.jpg

gr pentru tine 1.jpggr pentru tine 2.jpg

gr pentru tine 3.jpg

 

Informeaza-te inainte de a cumpara o casa

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Comentează cu profilul tău de Facebook