fbpx

IMG_9422.JPG

În anul școlar 2018-2019 Colegiul "Spiru-Haret" Ploiești a fost premiat la concursul "Învață să programezi cu Alice", ediția a IV a, desfășurat în perioada 1-9 noiembrie 2018, a urmat etapa de evaluare și apoi...anunțarea premiilor pe 27.XI.2018. În competiție s-au înscris echipe de gimnaziu și de liceu din toată țara din care s-au remarcat 6 proiecte la secțiunea liceală. Colegiul nostru s-a bucurat de aprecierea juriului, primind onorantul premiu al II-lea, cu proiectul intitulat "Bus Simulator".

Calitățile noastre folosite pentru crearea softului  au fost, printre altele: îmbinarea creativității cu gândirea logică și cu noțiunile de bază ale programării, demonstrând convingător că se învață ușor dacă noțiunile capătă aspectul unui joc. Competiția a fost strânsă, echipele venind cu un bagaj de cunoștințe pe măsura provocărilor date de organizatorul Asociatia ADFABER Bucuresti cu sprijinul Oracle Academy Bucuresti.

Deși adversarii nu s-au privit față în față, ei au avut ocazia unui exercițiu de admirație efectuată în lumea virtuală: fiecare echipă a participat din laboratorul de informatică al școlii sale. Echipele au fost alcătuite din câte doi membri, Colegiul "Spiru-Haret" ieșind la start cu elevii: Andrei Cristian Dumitru, Ștefan Alexandru Stanciu de la clasa a XI-a B, coordonați de d-na profesoară Luminița Radu, având ca principiu de bază un motto: "Ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă!". Ne-am bucurat de o tovărășie selectă în această competiție, iar pasiunea noastră pentru programare ne-a ajutat foarte mult să perseverăm în muncă. Suntem siguri că ne vom mai reuni în cadrul acestui concurs și la o nouă ediție. Experiența căpătată în anul acesta ne va transforma în adversari reductibili în anii ce vin, mai ales că am fost motivați prin generozitatea sponsorului "Oracle Academy".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Participarea în cadrul competiției Alice din acest an școlar a deschis în sufletul acestor elevi un mai mare interes pentru programare, determinându-i pe aceștia să-și dorească să învețe și mai mult și să valorifice mai departe în viață aceste cunostințe. Cadourile, medalia, diplomele foarte frumoase i-au bucurat foarte mult, astfel motivându-i să învețe în continuare.

Ne bucurăm că am participat la această competiție, a fost o experiență unică bazată pe muncă, perseverență, dar și pe satisfacția profesională a realizării produsului finit: softul "Bus Simulator"!

Am demonstrat încă odată că elevii haretieni stau bine la capitolul logică matematică, gândire algoritmică, au o bună imaginație si deprinderi de lucru în echipă! Felicit membri echipei, profesorii, părinții implicați și, nu în ultimul rând, conducerea colegiului. Îi felicit, de asemenea, pe toți finaliștii! Calitatea lor ne-a făcut să fim MARI.

Articol realizat de prof. Luminița Radu

Galerie FOTO

IMG_9424.JPG

IMG_9402.JPG

IMG_9403.JPG

IMG_9404.JPG

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg