IMG_9422.JPG

În anul școlar 2018-2019 Colegiul "Spiru-Haret" Ploiești a fost premiat la concursul "Învață să programezi cu Alice", ediția a IV a, desfășurat în perioada 1-9 noiembrie 2018, a urmat etapa de evaluare și apoi...anunțarea premiilor pe 27.XI.2018. În competiție s-au înscris echipe de gimnaziu și de liceu din toată țara din care s-au remarcat 6 proiecte la secțiunea liceală. Colegiul nostru s-a bucurat de aprecierea juriului, primind onorantul premiu al II-lea, cu proiectul intitulat "Bus Simulator".

Calitățile noastre folosite pentru crearea softului  au fost, printre altele: îmbinarea creativității cu gândirea logică și cu noțiunile de bază ale programării, demonstrând convingător că se învață ușor dacă noțiunile capătă aspectul unui joc. Competiția a fost strânsă, echipele venind cu un bagaj de cunoștințe pe măsura provocărilor date de organizatorul Asociatia ADFABER Bucuresti cu sprijinul Oracle Academy Bucuresti.

Deși adversarii nu s-au privit față în față, ei au avut ocazia unui exercițiu de admirație efectuată în lumea virtuală: fiecare echipă a participat din laboratorul de informatică al școlii sale. Echipele au fost alcătuite din câte doi membri, Colegiul "Spiru-Haret" ieșind la start cu elevii: Andrei Cristian Dumitru, Ștefan Alexandru Stanciu de la clasa a XI-a B, coordonați de d-na profesoară Luminița Radu, având ca principiu de bază un motto: "Ai câștigat, continuă, ai pierdut, continuă!". Ne-am bucurat de o tovărășie selectă în această competiție, iar pasiunea noastră pentru programare ne-a ajutat foarte mult să perseverăm în muncă. Suntem siguri că ne vom mai reuni în cadrul acestui concurs și la o nouă ediție. Experiența căpătată în anul acesta ne va transforma în adversari reductibili în anii ce vin, mai ales că am fost motivați prin generozitatea sponsorului "Oracle Academy".

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Participarea în cadrul competiției Alice din acest an școlar a deschis în sufletul acestor elevi un mai mare interes pentru programare, determinându-i pe aceștia să-și dorească să învețe și mai mult și să valorifice mai departe în viață aceste cunostințe. Cadourile, medalia, diplomele foarte frumoase i-au bucurat foarte mult, astfel motivându-i să învețe în continuare.

Ne bucurăm că am participat la această competiție, a fost o experiență unică bazată pe muncă, perseverență, dar și pe satisfacția profesională a realizării produsului finit: softul "Bus Simulator"!

Am demonstrat încă odată că elevii haretieni stau bine la capitolul logică matematică, gândire algoritmică, au o bună imaginație si deprinderi de lucru în echipă! Felicit membri echipei, profesorii, părinții implicați și, nu în ultimul rând, conducerea colegiului. Îi felicit, de asemenea, pe toți finaliștii! Calitatea lor ne-a făcut să fim MARI.

Articol realizat de prof. Luminița Radu

Galerie FOTO

IMG_9424.JPG

IMG_9402.JPG

IMG_9403.JPG

IMG_9404.JPG


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.