fbpx

VR Ploiești.jpg

Nouă elevi au recreat virtual 21 de clădiri istorice din Ploiești, care nu mai există în prezent. Proiectul este parte a unui curs organizat de Fundația LEADERS, care pregătește tinerii pentru a fi liderii comunităților din România.

Ploieștiul a fost în acest an gazda unui curs național de leadership pentru elevi, LEADERS Explore, la care au luat parte 25 de elevi din diferite licee din oraș. Organizat de Fundația LEADERS, cursul pregătește tinerii pentru a fi liderii comunităților din România. Una dintre etapele acestuia constă în realizarea unui proiect de dezvoltare comunitară, iar un grup de 9 elevi participanți a realizat un proiect inedit.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din dorința de a ajuta la cunoașterea trecutului și promovarea turismului într-un oraș în care comunismul a distrus marile capodopere arhitecturale, exploratorii prahoveni au realizat o aplicație care să redea frumusețea vremurilor trecute.

Astfel, echipa de proiect a recreat prin intermediul tehnologiei realității virtuale (Virtual Reality) imaginea la scară a 21 de cladiri din centrul istoric al Ploieștiului care astăzi nu mai există, folosind puținele poze găsite de tineri ale acestora.

Inaugurat printr-un tur virtual în cadrul Muzeului Petrolului, proiectul a presupus un parteneriat cu Asociația Iubesc Ploiești și Ordinul Arhitecților din România, filiala Prahova. În acest moment, proiectul este în stadiul de prototip, reconstituirea orașului nefiind terminată.

Fondatorii proiectului urmează să pună coduri QR scanabile în locurile fostelor clădiri, pe care trecătorii le vor putea scana cu smartphone-ul lor și vedea orașul în perioada sa de glorie.

Despre întreaga experiență a programului LEADERS Explore, Teodor Roncea, unul dintre realizatorii proiectului, declară:

“Acum, la câteva luni după ce am demarat proiectul, pot spune că experiența care am trăit-o în programul LEADERS Explore a fost una care mi-a schimbat profund viața. Iar ce am învățat pe parcursul proiectului pe care l-am co-fondat nu se învață nicăieri altundeva. Toate orele de economie sau de antreprenoriat nu puteau să mă învețe atâtea, cât m-au învățat organizarea unor evenimente, conferințele de presă sau conturarea unei echipe, care încet, încet, a devenit o a doua familie pentru mine, unde am învățat cum să mă comport cu oamenii și să am relații armonioase cu aceștia.”

Pe termen lung, planul elevilor lor este să realizeze un tur virtual al centrului pierdut al orașului, cu un grad ridicat de interactivitate și fotorealism. Turul va presupune plimbări de-a lungul străduțelor vechiului centru al orașului, iar “drumeții” vor putea observa cele mai mici detalii ale clădirilor.

Proiectul, numit Ploieștiul Virtual, este realizat de elevii Ovidiu Badoiu, Radu Bicu, Vlad Bucur, Andreea Tanase, Ioana Ursoiu, Vladimir Frunza, Razvan Dinu, Coman Alexandru, Teodor Roncea.

Articol realizat cu sprijinul Fundației LEADERS

Ploiesti Virtual.jpg

VR Ploiești.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Sunday Brunch El Camaron Ploiesti

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg