VR Ploiești.jpg

Nouă elevi au recreat virtual 21 de clădiri istorice din Ploiești, care nu mai există în prezent. Proiectul este parte a unui curs organizat de Fundația LEADERS, care pregătește tinerii pentru a fi liderii comunităților din România.

Ploieștiul a fost în acest an gazda unui curs național de leadership pentru elevi, LEADERS Explore, la care au luat parte 25 de elevi din diferite licee din oraș. Organizat de Fundația LEADERS, cursul pregătește tinerii pentru a fi liderii comunităților din România. Una dintre etapele acestuia constă în realizarea unui proiect de dezvoltare comunitară, iar un grup de 9 elevi participanți a realizat un proiect inedit.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Din dorința de a ajuta la cunoașterea trecutului și promovarea turismului într-un oraș în care comunismul a distrus marile capodopere arhitecturale, exploratorii prahoveni au realizat o aplicație care să redea frumusețea vremurilor trecute.

Astfel, echipa de proiect a recreat prin intermediul tehnologiei realității virtuale (Virtual Reality) imaginea la scară a 21 de cladiri din centrul istoric al Ploieștiului care astăzi nu mai există, folosind puținele poze găsite de tineri ale acestora.

Inaugurat printr-un tur virtual în cadrul Muzeului Petrolului, proiectul a presupus un parteneriat cu Asociația Iubesc Ploiești și Ordinul Arhitecților din România, filiala Prahova. În acest moment, proiectul este în stadiul de prototip, reconstituirea orașului nefiind terminată.

Fondatorii proiectului urmează să pună coduri QR scanabile în locurile fostelor clădiri, pe care trecătorii le vor putea scana cu smartphone-ul lor și vedea orașul în perioada sa de glorie.

Despre întreaga experiență a programului LEADERS Explore, Teodor Roncea, unul dintre realizatorii proiectului, declară:

“Acum, la câteva luni după ce am demarat proiectul, pot spune că experiența care am trăit-o în programul LEADERS Explore a fost una care mi-a schimbat profund viața. Iar ce am învățat pe parcursul proiectului pe care l-am co-fondat nu se învață nicăieri altundeva. Toate orele de economie sau de antreprenoriat nu puteau să mă învețe atâtea, cât m-au învățat organizarea unor evenimente, conferințele de presă sau conturarea unei echipe, care încet, încet, a devenit o a doua familie pentru mine, unde am învățat cum să mă comport cu oamenii și să am relații armonioase cu aceștia.”

Pe termen lung, planul elevilor lor este să realizeze un tur virtual al centrului pierdut al orașului, cu un grad ridicat de interactivitate și fotorealism. Turul va presupune plimbări de-a lungul străduțelor vechiului centru al orașului, iar “drumeții” vor putea observa cele mai mici detalii ale clădirilor.

Proiectul, numit Ploieștiul Virtual, este realizat de elevii Ovidiu Badoiu, Radu Bicu, Vlad Bucur, Andreea Tanase, Ioana Ursoiu, Vladimir Frunza, Razvan Dinu, Coman Alexandru, Teodor Roncea.

Articol realizat cu sprijinul Fundației LEADERS

Ploiesti Virtual.jpg

VR Ploiești.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.