taxe_locale.jpg

Un locuitor al comunei Măneciu a aflat de la primărie că nu-și poate înmatricula mașina recent cumpărată dacă fratele său, care locuiește la aceeași adresă, nu-și plătește amenzile.

Este vorba de Victor Piț, care, deși este cu plata taxelor și impozitelor la zi, nu poate trece pe numele său un autoturism cumpărat recent. Funcționarii primăriei i-au transmis că pentru a-i elibera certificatul fiscal trebuie să-și convingă fratele, Nicolae Piț, care locuiește la aceeași adresă, să-și plătească amenzile în valoare de 4.000 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

”Este un abuz. Ce treabă am eu cu amenzile neplătite de altul, chiar dacă este fratele meu? Avem CNP-uri diferite. Eu sunt la zi cu plata taxelor și impozitelor. Nu văd legătura cu adresa de domiciliu pentru a nu mi se elibera certificatul fiscal”, a fost mesajul lui Victor Piț, transmis prin cumnata sa redacției observatorulph.ro

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Măneciu, Vasile Cordoș, a declarat:

”În calitate de primar am obligația de a colecta taxele și impozitele de la populație, altfel vine Curtea de Conturi și mă pune pe mine să plătesc. Mai mult, fără bani, nu pot să mișc nimic prin comună. Să-l convingă pe fratele său să-și plătească amenzile și gata! Am numeroase cazuri în care samsarii de mașini își bagă la înaintare părinții, care se trezesc apoi cu datorii de milioane la primărie”.

foto cu caracter ilustrativ


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Național
  • Joi, 06 Decembrie 2018
  • De Mihai Popescu

Cu cât se scumpesc țigările la 1 ianuarie 2019

Prețurile pachetelor de țigări cresc de la 1 ianuarie, prin majorarea accizei percepute de stat. Acciza aplicată țigaretelor va crește de la 1 ianuarie pentru a alinia nivelul acesteia cu cerințele Uniunii...