fbpx

taxe_locale.jpg

Un locuitor al comunei Măneciu a aflat de la primărie că nu-și poate înmatricula mașina recent cumpărată dacă fratele său, care locuiește la aceeași adresă, nu-și plătește amenzile.

Este vorba de Victor Piț, care, deși este cu plata taxelor și impozitelor la zi, nu poate trece pe numele său un autoturism cumpărat recent. Funcționarii primăriei i-au transmis că pentru a-i elibera certificatul fiscal trebuie să-și convingă fratele, Nicolae Piț, care locuiește la aceeași adresă, să-și plătească amenzile în valoare de 4.000 de lei.

”Este un abuz. Ce treabă am eu cu amenzile neplătite de altul, chiar dacă este fratele meu? Avem CNP-uri diferite. Eu sunt la zi cu plata taxelor și impozitelor. Nu văd legătura cu adresa de domiciliu pentru a nu mi se elibera certificatul fiscal”, a fost mesajul lui Victor Piț, transmis prin cumnata sa redacției observatorulph.ro

Contactat de observatorulph.ro, primarul comunei Măneciu, Vasile Cordoș, a declarat:

”În calitate de primar am obligația de a colecta taxele și impozitele de la populație, altfel vine Curtea de Conturi și mă pune pe mine să plătesc. Mai mult, fără bani, nu pot să mișc nimic prin comună. Să-l convingă pe fratele său să-și plătească amenzile și gata! Am numeroase cazuri în care samsarii de mașini își bagă la înaintare părinții, care se trezesc apoi cu datorii de milioane la primărie”.

foto cu caracter ilustrativ

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg