fbpx

WhatsApp Image 2018-12-05 at 13.22.45.jpeg

M-am propus să descopăr oamenii frumoși ai Ploieștiului. O misiune ușoară, având în vedere că îi întâlnim la tot pasul. Mai trebuie doar să-i observăm. Am început cu Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și așa l-am găsit pe Andrei Olteanu. El e student în cadrul facultății de ”Ingineria Petrolui și Gazelor”, mai pe scurt, student la Foraj.

În prezent, Andrei este președintele organizației Society of Petroleum Engineers (SPE), o organizatie destinată atât studenților, tinerilor profesioniști, cât și seniorilor din industria de petrol și gaze. Scopul SPE este de a disemina cunoștințe tehnice, aducând o contribuție majoră în dezvoltarea profesională și personală a membrilor săi. Tânărul a organizat alături de echipa sa prima și a doua ediție internațională a Conferinței studențești Constantin Gh. Popa. S-au bucurat de un succes răsunător, reușind să adune peste 25 de participanți străini care și-au prezentat activitatea de cercetare.

De altfel, echipa lui a organizat și două schimburi de experiență cu studenții Universității Montan din Leoben, Austria și cu cei ai Politecnico di Torino, Italia. Printre alte activități desfășurate de ei, se numără și workshop-uri tehnice, vizite în teren și la companii, participări la prezentări științifice, conferințe, workshop-uri pentru dezvoltarea abilităților de prezentare și vorbit în public, dar și acțiuni umanitare, strângeri de donații pentru cei aflați în nevoie.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ei bine, interesant este că Andrei a terminat Colegiul Național Mihai Viteazul, profilul filologie, iar acum este unul dintre cei mai buni stundenți ai facultății. Dacă vă întrebați cum e posibil, aș spune că e nevoie de perseverență și muncă multă.

Chiar el mi-a mărturisit: ”Dorința mea de a lua contact cât mai rapid cu industria pe care doream să o studiez s-a datorat și faptului că mă consideram dezavantajat față de colegii mei, întrucât am terminat profilul filologie la Colegiul Național Mihai Viteazul. Eram conștient că trebuie să muncesc mai mult decât ceilalți pentru a ajunge la nivelul lor. Eforturile mele au fost într-atât de intense încat am reușit, până și spre surprinderea mea, să obțin cele mai mari note de la examene dintre toți colegii mei de serie”. Totodată, mi-a spus că a avut parte de sprijinul colegilor săi, ei fiind cei care au făcut mai ușoară trecerea de la profilul de filologie, la cel al ingineriei.

Realizările lui și ale echipei nu se opresc aici, întrucât, Andrei a reușit să obțină locul 2 în cadrul competiției Energy Challenge, organizată de compania E-on. Acesta a prezentat un proiect despre eficiența energetică în activitățile de zi cu zi. De asemenea, împreună cu echipa de la UPG, au reușit să obțină locul 6 din Europa la concursul Petrobowl, un concurs de cultură generală în industria de petrol. Andrei a participat cu prima sa lucrare științifică în competiția europeană SPE Undergraduate Paper Contest, unde a reușit să obțină locul 3.

Citește și Mituri despre viața de student din căminele UPG Ploiești: petreceri de pomină, gândaci în camere și zacuscă de la mama :)

Dacă tot nu te-am convins că tânărul face parte din categoria oamenilor frumoși ai Ploieștiului, află că în ultimele două veri a participat la niște programe de internship în cadrul companiilor OMV-Petrom și Schlumberger. În cadrul celei mai mari companii de servicii petroliere din lume, Schlumberger, studentul împreună cu echipa sa au participat la un concurs, unde au reușit să treacă de etapa europeană și să se califice la cea globală. Concursul s-a terminat, iar ei nu au câștigat, dar sigur au parte de toată aprecierea noastră. Cel mai recent, Andrei este implicat într-un schimb de experiență în cadrul programului Erasmus. El este la Universitatea din Oklahoma, unde pe o perioadă de 3 luni desfășoară o activitate de cercetare ce vizează testarea cimenturilor și a unor noi tehnologii de lucru pentru sondele ce produc gaze cu hidrogen sulfurat.

În concluzie, Ploieștiul are oameni cu adevărat impresionanți, doar să avem ochi să-i vedem. Andrei a dat dovadă de perseverență și a demonstrat că nu contează ce profil termini, trebuie doar să fii determinat. De altfel, contează și ce oameni ai alături, așa cum el îi are pe colegii săi. Iar lumea trebuie să știe de ei.

WhatsApp Image 2018-12-05 at 13.22.45.jpeg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg