fbpx

Fără doar și poate, luna decembrie este cea mai agitată perioadă din an. Alegerea cadoului potrivit, pregătirea mesei de Crăciun sunt doar câteva exemple. Așa că, un concert e modalitatea perfectă de a te relaxa și de a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă. Iată lista spectacolelor din Ploiești pentru această lună:

Pe data de 6 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Ducu Bertzi va susține, cu ocazia Sfântului Nicolae, concertul ”Povești de iarnă”.

Iubitorii de colinde tradiționale, dar și ai genului folk vor putea asculta cântece de iarnă, colinde maramureșene și balade de dragoste precum: „Un creștin s-a-nvrednicit”, „Sara de Crăciun”, „O, ce veste”, „Florile dalbe”, „Scrisoare la-nceput de iarnă”, „Primenește-ți gazdă casa”, „Floare de colț” sau “Pe podele de nuiele”.

Pe scenă vor urca și Irina Furdui – vioară, Tavi Iacob – clape și Constantin Neculae – voce și chitară.

Pe 11 decembrie ești invitat la un concert extraordinar de Crăciun: ”Regal vienez”. Ukrainian Radio Symphony Orchestra este recunoscută pentru arta sa pe plan naţional şi internaţional.

De aceea, orchestra te va încânta cu cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner şi ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele XVIII şi XIX. Totodată, pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „Aniko Ballet”.

Pe data de 12 decembrie, începând cu orele 20:00, ești așteptat la concertul ”Colindători la porțile cerului! ”.

Fuego își propune să surprindă publicul cu cele mai emoționante versuri, dar și să celebreze valorile României în preajma Crăciunului. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Totodată, pe 14 decembrie, Cezar Ouatu te așteaptă la cea de-a V-a ediție a spectacolului ”Crăciun regal”. Acest eveniment-concert este bazat pe spectacolul vocal-instrumental oferit de Cezar Ouatu alături de RPS Orchestra, Grupul Vocal ˝Carmen Sylva˝, invitații si prietenii săi, sub bagheta dirijorului Zefir Brezeanu.

În sală vor răsuna cele mai frumoase coloane sonore (Rome și Julieta, Nașul), colinde românești tradiționale, dar și cântece de Crăciun internaționale precum: ”Have yourself a merry little christmas”, ”Caruso”, ”Feliz Navidad” și multe altele.

Tot pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pe data de 21 decembrie, va urca încântătoarea orchestră vieneză Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna. Concertul ”Crăciun vienez” va începe la orele 19:00 și se anunță a fi o o întâmpinare imperială şi luminoasă a sărbătorilor de iarnă.

Schoenbrunn Festival Orchestra Vienna este devotată muzicii de curte vieneze, mai ales valsurilor lui Johann Strauss, dar și lucrărilor muzicale ale geniului Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn sau Franz Schubert.

Nu în ultimul rând, Filarmonica “Paul Constantinescu” vă invită la ”Bal” pe data de 22 decembrie. În Sala Coloanelor Palatului Culturii din Ploiești (Sala Pașilor Pierduți), începând cu orele 18:00, vă veți bucura de cea de-a doua ediție a acestui eveniment.

Pe scenă vor urca: orchestra simfonică, care-l va avea dirijor pe maestrul Ilarion Ionescu Galați, soliștii Nicoleta Tudorache (țambal) și Cezar Ouatu (contratenor), Corul Filarmonicii, condus de Eduard Dinu, precum și Ploiești Jazz Trio. De altfel, evenimentul are și un dress code: black tie.

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Ciprian Pap
Jurnalist din 2007. A început în presă scrisă, a făcut TV, dar l-a fascinat online-ul. Din 2008, face parte din echipa Observatorul Prahovean și, din 2009, se ocupă intens de dezvoltare web, el fiind cel responsabil de ”problemele” site-ului dar și de noutățile tehnice și de aspect pe care le vedeți pe Observatorulph.ro.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg