fbpx

WhatsApp Image 2018-12-03 at 19.15.19.jpeg

Poluarea din Ploiești și Blejoi atinge noi cote alarmanate. Mai mulți cititori ne-au sesizat că după 1 Decembrie, indicele PM 10 (pulberi în suspensie) a depășit valori-record. Aceștia resimt deja dureri de cap și stări alergice care ar putea fi provocate de poluarea masivă. din ultimele zile.

Potrivit informațiilor publicate pe calitate-aer.ro, depășirile la PM 10 sunt toxice pentru sănătatea populației. Cităm din sursa oficială: ”Dimensiunea particulelor este direct legată de potențialul de a cauza efecte. O problemă importantă o reprezintă particulele cu diametrul aerodinamic mai mic de 10 micrometri, care trec prin nas și gât şi pătrund în alveolele pulmonare provocând inflamații și intoxicări.

Astfel de valori au mai fost atinse luna trecută în timpul incendiului din Mimiu. Detalii aici: Dovada că aerul din Ploiești a fost otrăvit în urma incendiului

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii.
Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer, și în consecință mai mulți poluanți. Ei respiră mai repede decât adulții și tind să respire mai mult pe gură, ocolind practic filtrul natural din nas. Sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mai sensibil.

Poluarea cu pulberi înrăutăţeşte simptomele astmului, respectiv tuse, dureri în piept și dificultăți respiratorii.
Expunerea pe termen lung la o concentrație scăzută de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură”.

Observatorulph.ro solicită public autorităților de mediu să identifice rapid sursa poluării masive din Ploiești și localitățile limitrofe!

WhatsApp Image 2018-12-03 at 19.15.20.jpeg

image.png

image (1).png

Screen Shot 2018-12-04 at 14.19.14.png

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
Marius Nica
director editorial
Este ziarist din 1997 și a colaborat cu mai multe instituții de media locale și naționale până în 2007, când a devenit editor coordonator al www.observatorulph.ro, liderul actual al presei prahovene.
De același autor

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
salina_urbana_BUNA_desk_9833f.jpg
970.jpg