Pensiile recalculate de la 1 octombrie vor fi plătite retroactiv. Anunțul ministrului Muncii

0
img (3).jpg

img (3).jpg

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că punerea în plată a pensiilor recalculate se va face începând cu 1 octombrie 2018, indiferent când se va termina de recalculat ultimul dosar. 

„Vor primi în plus (pensionarii n.r) de când a intrat legea în vigoare, de la 1 octombrie. În lege spune că această recalculare se derulează pe o perioadă de 12 luni, dar, indiferent când se va termina de calculat ultimul dosar din ţară, acel pensionar va primi banii începând cu 1 octombrie 2018.

Practic nu pierde niciun leu. Pentru a pune în aplicare o asemenea lege există nevoie de un soft, program informatic, pe care trebuie să-l achiziţionăm. Suntem în procedura de achiziţie, suntem în procedura finală şi imediat semnăm raportul procedurii şi contractul.

Citește și Românii își mai pot cumpăra vechime la pensie doar luna aceasta

Scrie în lege clar că această procedură de recalculare şi de plată se derulează în interiorul acestor 12 luni, dar, repet, punerea în plată se face cu intrarea în vigoare. Dacă să zicem că în februarie 2019 un pensionar care se încadrează la acea lege 192 primeşte acasă decizia de pensie cu noul cuantum el va fi pus în plată începând cu 1 octombrie 2018.

Practic de când a intrat legea în vigoare până va primi decizia acasă acel pensionar va primi diferenţa de bani”, a explicat Marius Budăi la România TV.

Citeşte întreaga ştire:Ministrul Muncii, precizări despre pensiile recalculate. Când vor intra în plată

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

CLICK PENTRU A COMENTA

Comentariul tău
Numele tău