vouchere_vacanta_bugetari_686_88179300.jpg

Voucherele de vacanță pentru bugetari vor avea aceeași valoare ca anul acesta, deși salariul minim se va majora de la 1 ianuarie 2019.

Guvernul a anunțat majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2019, de la 1.900 de lei, cât este în prezent, la 2.080 de lei, respectiv 2.350 de lei pentru salariaţii cu studii superioare şi cei cu peste 15 ani vechime.

Cum voucherele de vacanță ar trebui să reprezinte contravaloarea unui salariu minim brut, anul viitor acestea ar trebui să crească de la 1.450 la cel puțin 2080 de lei.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ei bine, acest lucru nu se va întâmpla, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), publicat de Consiliul Economic şi Social (CES). Documentul prevede plafonarea la 1450 de lei a voucherelor de vacanță pentru bugetari.

Nota de fundamentare:

”Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă, în cuantum de 1.450 de lei, până la data de 31.12.2020, prin aplicarea în continuare a dispoziţiilor OUG 8/2009 cu privire la acordarea voucherelor personalului plătit din fonduri publice, reduce impactul negativ susmeţionat”.

sursa: rtv.net


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.