fbpx

Centenar-Romania-03.jpg

Elevii Școlii Gimnaziale “Inv. Radu Ion “ din satul Vadu-Părului, au strigat în cor  : “Toti că unul orice ar fi, pentru România!/Nu contează ce se spune,/Contează doar ce simți,/Mândria de a fi român !”, pentru a serba 100 de ani de la Marea Unire, în cadrul unui program artistic coordonat de profesoarele de istorie Gheorghe Ioana , Nită Elena și învățătoarele Ungureanu Gabriela, Iordache Aurelia și Stanciu Carmen.

Alături de elevii de la ciclul primar și gimnazial au fost părinții, dir.adj. Giurgea Gabriela și primarul comunei Albești Paleologu, Panait Marian. Prin dansuri traditionale locale, cântece patriotice, poezii dedicate Marii Uniri și eroilor acestei națiuni, elevii au înțeles semnificația evenimentului sărbătorit. Elevii au evocat imaginea istorică a domnitorilor  Al.I.Cuza, Vlad Țepeș și Mihai Viteazu. Nu au fost uitați nici eroii satului care și-au dat viață pentru libertate în 1918, fiind amintiți printr-o scurtă prezentare realizată de dna prof. Gheorghe Ioana care, le-a mai spus elevilor că în timpul primului război mondial , localul școlii a fost transformat de către trupele germane de ocupație .

În această zi însorită de sfârșit de noiembrie, elevii  Școlii Gimnaziale “Inv.Radu Ion “ au purtat cu mândrie costumul popular și au fluturat steagul românesc.

În încheierea activității, elevii au urat “La mulți ani ! “romanilor de pretutindeni.

 Ca urmare a unui parteneriat încheiat cu Muzeul “Conacul Bellu “din Urlați, elevii școlii au fost invitați să participe la activități dedicate Centenarului Marii Uniri , miercuri, 28 noiembrie. Elevii au prezentat sceneta “O petrecere în familie”, coordonati de d-nele prof. Dobre Mihaela si Nita Elena.

Cu această ocazie elevii au vizitat Conacul Bellu și au aflat mai multe  despre istoria locală ,îmbogățindu-și cultura generală. Școala Gimnaziala ‘Inv.Radu Ion” mulțumește gazdelor primitoare pentru implicarea în astfel de programe educaționale de colaborare cu școli din județ.

“ Elevii au participat cu interes si cu placere in astfel de  activități care au fost o lecție interactivă de istorie, ce nu vor fi  uitate  repede”, a concluzionat dna prof. Alexe Emilia, Consilier Educativ al scolii.

text semnat de Prof. Emilia Alexe

VIDEO

 

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg