fbpx

4.jpg

Curge veselia fiscală pentru bugetari. Guvernul României împarte cu larghețe banii strânși din mediul privat, cel care se sufocă de la o lună la alta. 

Pe lângă efectele economice dezastruoase, se acutizează și tensiunile sociale. Se cască un crater între bugetari și cei din mediul privat, iar oamenii încep să se urască. Va fi extrem de greu ca cele două categorii să se mai tolereze, chiar dacă, în esență, nu ele sunt cele care generează inechitățile sociale. 

Diferența este făcută de faptul că unii cotizează, alții beneficiază, iar decizia este la cei care guvernează.

Bugetarii vor primi, începând cu această lună, o indemnizaţie de hrană de 300 de lei lunar, prevăzută în legea salarizării unitare. Extras:

”Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor,

Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Primii bani urmează să fie primiți în ianuarie. Concret, se înlocuiesc actualele tichete de masă, care nu erau obligatorii, cu indemnizaţiea de hrană de 300 de lei, care este obligatoriu de acordat în fiecare lună.

4.jpg

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

Macheta-Paste_CONPET-970x250px_e5752.jpg
banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg