4.jpg

Curge veselia fiscală pentru bugetari. Guvernul României împarte cu larghețe banii strânși din mediul privat, cel care se sufocă de la o lună la alta. 

Pe lângă efectele economice dezastruoase, se acutizează și tensiunile sociale. Se cască un crater între bugetari și cei din mediul privat, iar oamenii încep să se urască. Va fi extrem de greu ca cele două categorii să se mai tolereze, chiar dacă, în esență, nu ele sunt cele care generează inechitățile sociale. 

Diferența este făcută de faptul că unii cotizează, alții beneficiază, iar decizia este la cei care guvernează.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Bugetarii vor primi, începând cu această lună, o indemnizaţie de hrană de 300 de lei lunar, prevăzută în legea salarizării unitare. Extras:

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

”Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor,

Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Primii bani urmează să fie primiți în ianuarie. Concret, se înlocuiesc actualele tichete de masă, care nu erau obligatorii, cu indemnizaţiea de hrană de 300 de lei, care este obligatoriu de acordat în fiecare lună.

4.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.