fbpx

WhatsApp Image 2018-11-27 at 11.25.40.jpeg

Vești bune pentru ploieșteni. Ziua de 1 decembrie se anunță plină de evenimente. Pe lângă celebrarea Zilei Naționale și a Centenarului, la Ploiești, are loc și aprinderea iluminatului festiv de sărbători. Iată câteva dintre evenimentele anunțate pentru această zi.

Filarmonica Paul Constantinescu-Ploiești te invită la concertul dedicat Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri. Orchestra simfonică o va avea alături pe violonista Simina Croitoru, unde dirijor va fi Radu Postăvaru. De altfel, pe scenă va urca și corul filarmonicii, avându-l ca dirijor pe Eduard Dinu. Programul cuprinde:

  • ”Concertul pentru vioară și orchestră”- Dumitru Capoianu,
  • ”Cântarea Basarabiei”, poem simfonic pentru cor bărbătesc și orchestră-Paul Constantinescu, dar și
  • George Enescu -”Poema Română”.

Irish Pub Ploiești -The ShamRock dă o ”Petrecere pur românească” . Dj Swimmer va mixa cele mai cunoscute și îndrăgite melodii românești. Intrarea costă 10 lei, iar petrecerea începe la orele 20:00.

De altfel, cum de 1 decembrie totul este despre România, copiii cu vârstele cuprinse între 6 și 12 ani sunt așteptați la Evrika Learning Center pentru un maraton de lectură și creație prin care se celebrează Centenarul .

”România-100 de ani în file de poveste” își propune să descopere fapte, oameni, iar poveștile lor să intre în partimoniul colectiv. Asociația ”Frunză de stejar” din Plopeni te va învăța cum să faci păpușele tricolore. Accesul la atelier este gratuit, iar înscrierile se fac la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cât despre aprinderea ”beculețelor”, va avea loc începând cu orele 19:00, după care urmează un spectacol susținut de secția revistă a teatrului ”Toma Caragiu” pe scena din Centrul Civic.

Sursa foto: Sorin Petculescu

Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.

banner sos deces ultim 300 copyright.jpg
harold.jpg
970.jpg