WhatsApp Image 2018-11-27 at 11.25.40.jpeg

Vești bune pentru ploieșteni. Ziua de 1 decembrie se anunță plină de evenimente. Pe lângă celebrarea Zilei Naționale și a Centenarului, la Ploiești, are loc și aprinderea iluminatului festiv de sărbători. Iată câteva dintre evenimentele anunțate pentru această zi.

Filarmonica Paul Constantinescu-Ploiești te invită la concertul dedicat Zilei Naționale și Centenarului Marii Uniri. Orchestra simfonică o va avea alături pe violonista Simina Croitoru, unde dirijor va fi Radu Postăvaru. De altfel, pe scenă va urca și corul filarmonicii, avându-l ca dirijor pe Eduard Dinu. Programul cuprinde:

  • ”Concertul pentru vioară și orchestră”- Dumitru Capoianu,
  • ”Cântarea Basarabiei”, poem simfonic pentru cor bărbătesc și orchestră-Paul Constantinescu, dar și
  • George Enescu -”Poema Română”.

Irish Pub Ploiești -The ShamRock dă o ”Petrecere pur românească” . Dj Swimmer va mixa cele mai cunoscute și îndrăgite melodii românești. Intrarea costă 10 lei, iar petrecerea începe la orele 20:00.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De altfel, cum de 1 decembrie totul este despre România, copiii cu vârstele cuprinse între 6 și 12 ani sunt așteptați la Evrika Learning Center pentru un maraton de lectură și creație prin care se celebrează Centenarul .

”România-100 de ani în file de poveste” își propune să descopere fapte, oameni, iar poveștile lor să intre în partimoniul colectiv. Asociația ”Frunză de stejar” din Plopeni te va învăța cum să faci păpușele tricolore. Accesul la atelier este gratuit, iar înscrierile se fac la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Cât despre aprinderea ”beculețelor”, va avea loc începând cu orele 19:00, după care urmează un spectacol susținut de secția revistă a teatrului ”Toma Caragiu” pe scena din Centrul Civic.

Sursa foto: Sorin Petculescu


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.

Eveniment
  • Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
  • De Ciprian Pap

Accident mortal pe Strada Cameliei din Ploiești

Un accident soldat cu moartea victimei a avut loc astăzi în Ploiești. Potrivit IJP Prahova, evenimentul rutier s-a petrecut pe Strada Cameliei. În jurul orelor 17.30, o femeie în vârstă de 84 de ani a...