703786-1514964615-nu-toti-bugetarii-vor-primi-norma-de-hrana-in-locul-tichetelor-de-masa.jpg

De la 1 ianuarie 2019, fiecare funcţionar public va primi lunar în jur de 300 de lei. Vorbim de angajații din primării, consilii județene și alte instituții publice.

Pentru a acoperi ”gaura” din buget, creată oricum de majorarea salariilor din ultimii doi ani, primarii vor fi nevoiți să taie și mai mult din investiții.

Citește și Bugetarii vor primi normă de hrană. Bugetul Consiliului Județean Prahova afectat de noi obligații salariale

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

De exemplu, la Ploiești, norma de hrană a funcționarilor publici va costa 6 milioane de lei. În schimb, anul acesta, pentru reparația școlilor au fost alocate 3 milioane de lei.

Există posibilitatea ca salariile funcționarilor să scadă cu o sumă identică normei de hrană, însă puțini primari sunt dispuși să se pună rău cu angajații din subordine.

Potrivit Știrilor pro TV, până acum, beneficiau de o normă lunară de hrană angajaţii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei şi, de scurt timp, cei din sistemul sanitar.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.