RE1_8939.jpg

Slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului va avea loc duminică, 25 noiembre, iar preoții din Prahova au primit ”ordin” să organizeze excursii prin care să aducă cât mai mulți enoriași la București.

Pentru a covinge credincioșii să facă deplasarea în Capitală, conducerea BOR a transmis preoților să le ofere transportul cu autocarele gratuit, operatorii urmând să fie plătiți din fondurile parohiilor, adică tot din taxele enoriașilor.

La București sunt așteptați mâine zeci de mii de credincioși, dar în catedrală nu încap mai mut de 3.000 de persoane.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Interesant este faptul că această acțiune va fi organizată fără ca Patrarhia să fi obținut avizul ISU.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, a declarat pentru recorder.ro:

„Este ilegală punerea în funcțiune a unei clădiri aflată în stadiu de execuţie, la care nu s-a făcut recepţia şi pentru care nu a fost obţinută autorizaţia de incendiu, potrivit legii 307/2006“.

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu:

”Nu vă mai obosiți…! Încercați doar să fiți onești și să nu mai sabotați memoria eroilor români de care ar trebui să vă pese“.

VIP-urile au primit invitații speciale semnate de Preafericitul Daniel, în programul evenimentului figurând și o agapă la Hotel Marriott, unul dintre cele mai luxoase din Capitală.

invitatie-patriarhie.png

VIDEO: Cum arată Catedrala înainte de sfințire:


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.