45883014_2189800804405827_8684648323207921664_n.jpg

Centrul European pentru Politici Educaționale și Formare Interdisciplinară “InterEDU” lansează, în Ploiești, primul program educațional gratuit, bazat pe cercetare, pentru liceeni - “The shape of education”, care va include educație financiară, educație juridică, debate, teatru, scriere creativă, oratorie, vorbire și scriere corectă, educație pentru sănătate, drepturile omului și educație pentru mediu.

Cursurile vor fi structurate pe module de câte o lună, fiecare lună fiind dedicată unui domeniu de studiu. Parcurgerea temelor va fi făcută în mod interactiv și inductiv cu elevii înscriși, în câte două sesiuni de câte 30 de minute, întrerupte de 30 de minute de pauză activă și urmate de 30-45 de minute de discuții despre actul de predare, alături de traineri, de psihoterapeutul și de psihopedagogul modulului. 

Planificarea și tematica fiecărui curs sunt stabilite în urma unei luni de cercetare a relevanței pentru dezvoltarea adolescenților a fiecărei teme din bibliografia domeniului ales și a unor ședințe de consultări și dezbateri între coordonatorul programului, trainerii și psihopedagogii implicați.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Prima lună de studiu este dedicată educației prin teatru. Modulul „Arta dramatică și încrederea în sine” va începe duminică, 25 noiembrie, ora 14, fiind dedicată gestionării emoțiilor.

Tematica celor patru întâlniri:

25 noiembrie – Emoție fără emoții – gestionarea temerilor și implicarea afectivă
2 decembrie - Ascultarea și toleranța. Patima dorinței de a fi în centrul atenției.
Cum să înveți să fii nu doar actor, ci și spectator.
9 decembrie – Firescul, ridicolul și asumarea
20 ianuarie – atelier de interpretare – cursanții își pot manifesta opțiunea pentru interpretarea sau pentru lectura unui monolog, unei prezentări utile lecțiilor de la școală sau a unui text poetic. Invitații lor speciali vor fi părinții.

Grupa de studiu va fi alcătuită din primii 25 de elevi înscriși (modulul se adresează liceenilor cu vârste între 14 și 18 ani), prin completarea formularului de mai jos, în intervalul 14-21 noiembrie 2018:
https://goo.gl/forms/xf7vV7OFdAyzV23B3

Cursurile vor avea loc în sala de spectacole a Teatrului “Ancuța”, durează două ore și sunt gratuite.

Traineri: actorii Adrian Ancuța și Mircea Hendrich
Psihoterapeut: Roxana Stroilescu
Psihopedagog: dr. Simona Stan
Coordonator: drd. Corina Popa

45883014_2189800804405827_8684648323207921664_n.jpg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.