46444564_2252168315068926_522361696430325760_o.jpg

Plecand de la nevoile reale de educatie ale tinerei generatii, propunandu-si sa vina in intampinarea acestora cu cele mai bune solutii, Asociatia Un Strop de Fericire a organizat in perioada 12-18 noiembrie Saptamana Antreprenoriatului ptr liceeni .

Pentru al cincilea an consecutiv, agenda saptamanii a fost bogata in activitati cu teme de antreprenoriat - un concurs online, instructiv si distractiv, vizite de studiu la companii ploiestene, intalniri cu profesionisti din diverse domenii si concursul de idei de afaceri dezvoltate de tinerii participanti.

Cel mai asteptat dintre evenimente a fost concursul de idei de afaceri, care, pentru al cincilea an consecutiv, s-a dovedit a fi o explozie de creativitate si entuziasm, dar in acelasi timp un generator de solutii pentru nevoile pe care tineri le identifica in comunitatea lor. Acesta s-a desfasurat vineri, 16 noimbrie 2018, ca de obicei gazda eveniemntului fiind AFI Ploiesti.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Anul acesta, din motive organizatorice au putut intra in concurs doar 26 de idei de afaceri, idei propuse de tineri cu varste intre 15 si 17 ani, Colegiul National Mihai Viteazul Ploiesti fiind unul dintre principalii sustinatori ai initiativei.
Juriul a premiat inovatia, planul de afaceri, discursul de vanzari si creativitatea in reprezentarea standului.

Varoval new thermo services Contact Varoval new thermo services

Au fost premiate conform regulamentului de concurs:

Inovatia – echipa Further Education, cu servicii de indrumare a liceenilor in carierele viitoare,
Planul de afaceri – echipa TehnoVit, un software care creste eficienta serviciilor oferite de restaurante,
Discursul de vanzari – echipa Limo Boutique, un concept modern de comercializare a lomonadei naturale in scoli, concept imbinat cu aspectul de sustenabilitate de mediu dar si cu aspecte caritabile, 
Pregatirea standului – Pavo Tea House, concept modern de relaxare si socializare intr-un tea house.

In mod deosebit, echipa care a intrunit toate criteriile, depasind asteptarile concursului, a fost InfO1 Robotics, cu o idee de roboti autonomi pentru simplificarea traiului zinic. La propunerea juriului aceasta a primit titlul de cea mai buna echipa din concurs.

Partciparea echipei InfO1Robotics face parte dintr-un sir bogat de activitati de acest gen pe care acestia si le propun pe parcursul intregului an scolar. Mai multe detalii despre ei si despre sprijinul de care au nevoie in acest parcurs, va invitam sa cititi pe pagina lor lor de FB https://www.facebook.com/info1robotics/.


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.