WhatsApp Image 2018-11-16 at 17.00.18(1).jpeg

 ”Sărbătorile vin, sărbătorile vin”. Știu, vin sărbătorile, vin cadoruile, colindele, sarmalele, zâmbetele. Vă mărturisesc, nu mai sunt copil, dar abia aștept luna decembire, abia aștept să vină Moș Nicolae și Moș Craciun. Încă îmi șterg ghetuțele cu atenție, încă îi las fursecuri Moșului în speranța că el o sa le mănânce. Voi nu?

Ei bine, oricât de pozitivă aș încerca să fiu, vă anunț că pentru multe persoane, în special copii, luna decembrie este doar o lună friguroasă, o simplă lună a anului, o lună în care ei nu primesc cadouri. Unul din doi copii din România trăiesc în sărăcie, iar unii dintre ei se află în Prahova. Așa că, vă propun să îmbrăcăm haina Moșului pentru câteva minute în perioada sărbătorilor.

M-am întâlnit cu niște oameni frumoși despre care am aflat de la o prietenă. Ei fac parte din Asociația Studenților Europeni A.E.G.E.E-Ploiești și își propun să promoveze activitățile de voluntariat.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Ei bine, ei  ”au pus la cale” un proiect caritabil, ”The power of a simple gift”(Puterea unui simplu cadou), proiect care constă în strângerea de cadouri tip shoebox. Să vă lămuresc. Acești oameni au un stand în cadrul Universității Petrol-Gaze din Ploiești, în corupl I, unde sunteți așteptați în perioada 5-20 decembrie, începând cu ora 13:30, pentru a face un bine.

WhatsApp Image 2018-11-16 at 17.00.18.jpeg

Tot ce trebuie să faceți este ca într-o cutiuță de pantofi să puneți hăinuțe, jucării, dulciuri, cărți și orice altceva credeți că ar putea să aibă nevoie, dar și să facă fericit un copil.

Ca să înțelegeți importanța acestui proiect, le-am rugat pe Mihaela Tătaru, președinte A.E.G.E.E Ploiești și pe Raluca Olteanu, vicepreședintele asociației, să-mi povestească cum au reacționat copiii la primirea cadourilor sau dacă au să-mi împărtășească vreo întâmplare. Fericite, acestea mi-a răspuns că: ”Anul trecut, proiectul a fost coordonat de Răzvan Trupoiu și deoarece mama sa lucrează la o școală din Bucov, aceasta a reușit să strângă într-o clasă toți copiii nevoiași ai acelei instituții.

WhatsApp Image 2018-11-16 at 17.00.18(2).jpeg

Ceea ce ne-a impresionat a fost reacția unei fetițe care a primit o cutie mică, iar fratele ei o cutie mai mare. El a întrebat-o dacă nu se supără fiindcă a primit un cadou mai mare, iar răspunsul ei a fost: ”Nu, pentru că știu că a fost dat din iubire”. În momentul acela ne-am bucurat”.

WhatsApp Image 2018-11-16 at 17.00.19.jpeg

De altfel,  Valentina Dabija, fostă coordonatoare în cadrul proiectului, mărturisește că prin acest proiect ”vezi bucuria din ochii unui copil și începi să prețuiești mult mai mult ceea ce ai.” Așa că, te invit să iei și tu parte la această bucurie. Anul acesta, cutiuțele vor merge către copii dintr-o comună aflată la 40 km de Ploiești, comuna Ciorani. În cazul în care nu te-am lămurit așa cum mi-am propus, poți lua legătura cu coordonatorul din acest an, Mihai Tudorache. Nu mai sta pe gânduri, dăruiește!

WhatsApp Image 2018-11-16 at 17.05.12.jpeg

WhatsApp Image 2018-11-16 at 17.00.19(1).jpeg

WhatsApp Image 2018-11-16 at 17.00.18(1).jpeg


negativ-media.jpg
NEGATIV MEDIA - Creator de conținut online
comunicare[@]negativmedia.ro

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.