45960853_2177991132521734_3770983953062690816_o.jpg

Ministerul Mediului a publicat imagini surprinse cu drona de la depozitul de pe strada Mimiu din Ploiești, care arde de aproape 48 de ore. În comunicatul postat pe Facebook se arată că ministrul Grațiela Gavrilescu a cerut sesizarea organelor penale pentru că depozitul respectiv nu era autorizat pentru deșeuri.

”Din dispoziția doamnei ministru Gratiela Gavrilescu, comisarii GNM derulează, în parlael cu acțiunile de monitorizare, o anchetă cu privire la modul în care deșeurile din plastic care ard au ajuns în acel perimetru, având în vedere că nu există nicio autorizație în acest sens emisă de vreo autoritate de mediu.

Precizăm că o astfel de faptă se sancționează cu amendă și sistarea activității, dar și cu sesizarea organelor de cercetare penală, iar doamna ministru Gavrilescu a solicitat ”aplicarea drastică și cu celeritate a măsurilor impuse de lege” se arată în comunicatul Ministerului Mediul.


Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.