munca20comunitate.jpg

Inițiativa i-a aparținut ministrului de Interne, Carmen Dan și vine să regleze o anomalie din sistem. Până în prezent, dacă o persoană avea o amendă neplătită, trebuia să presteze muncă în folosul comunității, pe care... nu o presta.

În cazul în care munca nu era prestată, persoan respectivă era din nou amendată, o altîă sancțiune pe care nu o achita. Se ajungea astfel într-un cerc vicios, în care amenzile să acumulau, munca era neprestată, iar cel în cauză nu avea nicio problemă.

Pentru că sistemul părea să nu aibă un cap de linie, doar 25% din amenzi erau achitate, restul grevând bugetele la capitolul ”avem de luat”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Conform proiectului, neprezentarea la primării pentru luare în evidență și executarea sancțiunii de prestare de muncă în folosul comunității, sustragerea de la executarea sancțiunii sau neîndeplinirea îndatoririlor de la locul de muncă atrag o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

munca20comunitate.jpg


Drepturi de autor și renunțarea la răspundere juridică

Site-ul Observatorul Prahovean (www.observatorulph.ro) conține, pe lângă fotografiile și materialele produse de jurnaliștii noștri, materiale protejate prin drepturi de autor a căror utilizare nu a fost întotdeauna autorizată în mod expres de către deținătorul drepturilor de autor.

În concordanță cu misiunea noastră, aceea de a asigura dreptul la informare al cetățenilor, considerăm că aceasta reprezintă o "utilizare corectă" și neangajantă în domeniul legilor copyright a oricărui material protejat prin drepturi de autor, așa cum este prevăzut în legislația națională, europeană și internațională (ex.: secțiunea 107 din Legea drepturilor de autor din SUA, Directiva UE, DIRECTIVA (UE) 2017/ 1564 și Legea nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, actualizată – Art. 35, lit. f).

Excepție fac cazurile materialelor publicitare plătite (marcate cu: ”Publicitate” sau ”(P)”), acolo unde răspunderea juridică asupra textelor/fotografiilor aparțin în totalitate clientului nostru.

Dacă doriți să utilizați materiale protejate prin drepturi de autor de pe acest site în scopuri proprii, care depășesc utilizarea corectă, trebuie să obțineți permisiunea de la proprietarul drepturilor de autor.